7 furcsa dolog, ami erősíti az immunrendszered

Nem győzöd kapkodni a C vitamin tabikat, mégis újabb körre bejelentkezett nálad a megfázás? Nem is sejted, milyen apró trükkökkel űzheted el messzire a kellemetlen vendéget.

7 furcsa dolog, ami erősíti az immunrendszered

Nyelvradír

Heti rendszerességgel radírozod az arcbőröd és még a testedet is átdörgölöd, viszont eszedbe sem jut, hogy a nyelvednek is kijárjon a jóból? Elsőre furán hangzik, de a szakértők szerint kifejezetten jót tesz, ha egy speciális nyelvradírral átsikálod ezt a felületet, hiszen így a makacs bacikat seperc alatt kitessékeled a szádból.

Hála a halnak

Az omega-3 igazi jolly joker és nem csak akkor, ha el szeretnéd kerülni a téli náthát. Ha nem vagy hatalmas halfan, dobj be minden nap egy halolaj kapszulát és máris kamatoztathatod az értékes zsírsav erejét. Ráadásul még a hajad is mesésen fog csillogni a halkúrádtól.

Hagymafalat

Oké, ennek a tippnek a pasid kevésbé fog örülni, de az immunrendszered annál inkább: mostantól rendszeresítsd a fokhagymát a menüdben. A legjobb, ha összetörve, egy nagy falatban puszilod be a nem túl jó illatú zöldséget, ami immunerősítő hatása mellett még szuper gyulladáscsökkentőként is működik.

US Getty Images

Fűszerezz

Méghozzá oregánóval! Dr. Rubina Thahi szerint néhány csepp a nyelved alá olyan hatással lehet a szervezetedre, mintha egy természetes antibiotikumot szedtél volna be, ami felveszi a harcot a baktériumokkal szemben.

Sós víz

Lehet, hogy nem laksz tengerpart mellett, de ettől még élvezheted a sós víz szuper hatását. Ha már beteg vagy, gargalizálj meleg vízzel, amiben feloldottál egy kis sót. Ezzel minden bacit és vírust kimosol a torkodból, így esélyük sem lesz ellened. Extra tipp: minél durvább a só, annál hatásosabb a trükk.

Kutyapuszi

Téged is riogattak már az ismerőseid, hogy csúnya fertőzéseket kaphatsz el, ha néha véletlenül arcon nyal a kis kedvenced? Shawn M. Talbott, Ph.D. szerint éppen ezzel erősíthetsz rá a betegségek elleni harcban, ugyanis a kutyák szervezetében lévő egyik baci segít megerősíteni a védekezőképességed.

US Getty Images

Borsszóró

Ha egyébként is odavagy a csípős kajákért, nem kizárt, hogy ez lesz a kedvenc trükköd. Szórj az ételre cayenne borsot, mert ez az erős kis fűszer karbantartja a nyálkahártyádat, így a gyulladást okozó vírusok és baktériumok kisebb eséllyel indulnak ellened.

Még több

Body