Így gyógyult ki az anorexiából a lány, aki napi 8 órát edzett

Mutatunk neked egy újabb bizonyítékot arra, hogy a legmélyebb gödörből is van kiút!

Így gyógyult ki az anorexiából a lány, aki napi 8 órát edzett

A 22 éves Mhairi Stewartot állandóan bántották a suliban sportos és természetesen karcsú alakja miatt. A glasgow-i lány mindig is vékony volt, de a totálisan alaptalan beszólásokat nem tudta figyelmen kívül hagyni, és ahogy véget ért a középiskola durván fogyni kezdett. A betegsége alatt Mhairi napi 8 órát edzett és maximum 300 kalóriát evett egy nap, ami körülbelül egyharmada annak, amire a nőknek szüksége van.

A suli után Mhairi sminkes lett, ami tovább rontotta a helyzetét, hiszen olyan csajok vették körül, akiket mind tökéletesnek látott magához képest, és olyan akart lenni, amilyen ők. „Soha nem gondoltam volna, hogy ez történik majd velem. Imádtam a konditeremben lenni, mindennap 5-kor keltem és már indultam is a nyolc órás edzésre: 10 kilométert sétáltam, mellette négy órát súlyzóztam is. Egy idő után úgy éreztem, hogy már nem én kontrollálom a dolgokat, és mindent úgy csináltam, mintha muszáj lenne” – mesélte a lány.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MRSPT (@mhairirosestewartpt) által megosztott bejegyzés, Jan 4., 2019, időpont: 9:41 (PST időzóna szerint)

Egy idő után a családja is észrevette, hogy nem lesz jó, amit csinál és mindenki megpróbált segíteni neki, de sajnos nem sok sikerrel. „Nem tudtam elképzelni, mi a problémájuk az életmódommal és azt sem értettem, hogy miért beszélnek még mindig rólam. Általában hatalmas, bő ruhákban jártam, hogy elrejtsem, mennyire vékony vagyok és egyre depressziósabb lettem” – árulta el a részleteket a lelki problémáiról.

2015-ben viszont négy hetet kellett egy klinikán töltenie, miután étkezési rendellenességet állapítottak meg nála. Ekkor elhatározta, hogy szeretné jobban érezni magát, és ezért mindent meg is fog tenni. „Kerestem egy edzőt, aki segített beállítani az étrendemet és elérte, hogy visszaküzdjem a testsúlyomat 55 kilóra. Akkor nagyon nehéz volt elfogadnom 20 kiló plusszal, de tudtam, hogy ez a normális és próbáltam megküzdeni az érzéseimmel” – mesélte gyógyulásának történetéről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MRSPT (@mhairirosestewartpt) által megosztott bejegyzés, Dec 13., 2018, időpont: 11:29 (PST időzóna szerint)

Miután elkezdett foglalkozni a problémával és helyre álltak a táplálkozási szokásai, a lány személyi edző lett és most is segít másoknak a helyes életmód kialakításában. „Minden akkor kezdődött, amikor vége lett a sulinak. Mindig kibeszéltek a sportos és vékony alkatom miatt és mivel nem láttam magam reálisan és önbizalmam kevés volt, azt gondoltam igazuk van, ezért vékonyabb akartam lenni. Épp egy nehéz időszakon mentem keresztül, mert a nagymamám, aki nagyon közel állt hozzám, meghalt és rengeteg olyan külső nyomás ért, ami rossz útra terelte a dolgokat” – mondta Mhairi a betegségéről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MRSPT (@mhairirosestewartpt) által megosztott bejegyzés, Szept 14., 2018, időpont: 8:14 (PDT időzóna szerint)

Szerencsére Mhairi ma már 64 kiló, napi 1700 kalóriát eszik és egészségesen, kiegyensúlyozottan él. Azt mondja, bár az anorexiát fizikailag legyőzte, de mentálisan talán soha nem sikerül majd…

Inspiráló a története, igaz?

Még több

Body