A legnagyobb hiba, amit hajmosás közben elkövethetsz

Te is egészségesebb, élettel telibb és ragyogóbb hajat szeretnél? Akkor erre mindenképp figyelj oda!

A legnagyobb hiba, amit hajmosás közben elkövethetsz

Egyik napról a másikra azt vetted észre, hogy a hajad gyorsabban lelapul és szinte azonnal zsírosodik? Nem kell minjárt kétségbeesve a neten kutatni a megoldásért, áttérni a mindennapos hajmosásra pedig szintén nagyon rossz ötlet. A megoldás ugyanis sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: a zuhanyfejből érkező víz lehet a hibás. Talán eddig nem gondoltad, de a túl kemény és a túl lágy víz is komoly károkat okozhat a hajad szerkezetében, ezért is fontos pár dologra odafigyelni.

Ha túl kemény a víz

Ha a poharadon vízivás után kis „felhők” jelennek meg, akkor tuti, hogy olyan környéken élsz, ahol kemény a víz. Ez azt jelenti, hogy nagyon magas az ásványianyag tartalma, ami elméletben tök jónak hangzik, azonban ez a hajadra is raktározódhat. Ettől nehéznek, laposnak és élettelennek tűnhet a frizurád. Ha a nagyon habos samponodat inkább valami gélállagúra cseréled, az máris hatalmas segítség lehet a tincseidnek.

Ha túl lágy a víz

A túl gyenge vízzel az a baj, hogy nagyon nehezen lehet vele kimosni a hajból a sampont, főleg ha más hajápoló termékekkel is kombinálod. Ezért is érezheted zsírosabbnak a hajad, ami miatt naponta szeretnéd megmosni. Azonban érdemesebb inkább a jól bevált samponnál maradni, és a kiöblíthető balzsamot lecserélni hajpakolásra vagy olyan kondicionálóra, amit nem kell belőle kimosni.

Még több

Body