2019.08.06.@ 11.08

Ezért nem kell tampont vinned magaddal a strandra

A víz csodákra képes!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért nem kell tampont vinned magaddal a strandra

A piros betűs napokon inkább nemet mondasz a strandolásra csak, hogy ne kelljen a tamponokkal és betétekkel bajlódni? Ha elég bátor vagy és bízol a természet és a biológia csodáiban, akkor minden higiéniai eszköz nélkül csobbanhatsz egy nagyot, a víz ugyanis megakadályozza, hogy vérezni kezdj.

Azért ne örülj túl korán: ez korántsem azt jelenti, hogy ha vízben vagy, egyáltalán nem jelenhetnek meg piros pöttyök a bikiniden. „A menstruációt csak hormonálisan lehet befolyásolni, a víz arra nem képes, hogy néhány nappal előbb vagy később érkezzenek a piros betűs napok vagy teljesen el is tűnjenek” – mondta Michele Haughton nőgyógyász, az amerikai Women’s Health magazin kérdéseire válaszolt a témában.

A vérzés tehát csak látszólag szűnik meg a víz nyomásának köszönhetően – a hullámzás ugyanis ellensúlyozhatja a gravitációs erőt, így a vér már nem tud olyan könnyedén távozni, mint normál esetben. Szó sincs biológiáról, ez színtiszta fizika. „A víznek sokkal nagyobb ellenállása van, mint a levegőnek és a fizika órákon megismert felhajtóerő fogalma – vagyis, hogy a folyadék a benne lévő testre felfelé irányuló erővel hat – itt 100 százalékig működik. Vagyis, ha tampon, betét vagy menstruációs csésze nélkül szeretnél úszni egyet, semmi akadálya, nem fog kellemetlen baleset érni!” – állítja Dr. Haughton.

Bár előfordulhat, hogy néhány pötty megjelenik a bugyidon, miután kijössz a medencéből, de a fentiek miatt ennél nagyobb gond nem történhet. Ennek ellenére, amint szárazföldet érsz, a vér már ugyanúgy szivároghat, ahogy eddig is. Tehát, ha továbbra is szeretnél teljes biztonságban lenni, azért ajánlott, hogy használj tampont vagy menstruációs csészét, ha fürdőzni indulsz.

Őszi-téli kabát trend (x)

A hideg beköszöntével minden lány joggal érzi, hogy a vastagabb anyagok és réteges öltözködés nagyítja az alakot. A tervezőknek ilyenkor sok
Címkék: body egészség fürdés fürdőzés menstruáció strand tampon test vérzés víz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

A sloggi eszméletlen NAGYIBUGYIS videóklippel ünnepli a 40. születésnapját (x)

A 90-es évek egyik nagy slágere a ’Baby’s got back’ adta az alapot az őrületes klip megvalósulásához, amelyben A VILÁG LEGKÉNYELMESEBB nagyiBUGYIJÁBAN ünneplik a SLOGGI márka 40. születésnapját ÉS a kényelemhez való jogot

Erre vágysz valójában, ha édességet ennél

Nem biztos, hogy arra a nagy tábla csokira kéne rávetned magad.