2019.12.13.@ 12.12

„A jóga indított el egy jobb irányba!”- Interjú a Yogasecrets Stúdió alapítójával

Nagy Anna annak idején vietnámi nagymamája tanácsára kezdett el jógázni, ám azt még ő sem gondolta volna akkor, hogy pár évvel később milyen messzire jut majd ezzel a mozgásformával. Ha januártól el akarsz kezdeni jógázni, mi mindenképpen a Yogasecrets stúdiót ajánljuk. El is áruljuk, hogy miért…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„A jóga indított el egy jobb irányba!”- Interjú a Yogasecrets Stúdió alapítójával

Mikor kezdtél el foglalkozni a jógával és mikor vált a szenvedélyeddé?

15 évesen kezdtem el jógázni, ugyanis erős migrénrohamoktól szenvedtem. Szorongó, izgulós, gyógytesis gyerek voltam, a jóga pedig elindított egy jobb irányba.

Mi motivált arra, hogy saját jóga birodalmat építs ki?

Bécsben éltem és dolgoztam, ahol a jóga már évekkel ezelőtt az igényes, magukra adó emberek életmódjának szerves része volt. Amikor hazaköltöztem, szerettem volna ezt a magasabb minőségű szolgáltatást elhozni, de hiába kerestem meg a legnagyobb hazai edzőtermeket, nem láttak benne fantáziát. Pedig Budapestnek szüksége volt egy modern jógaközpontra. Így hát belevágtam és megnyitottam a Yogasecrets Stúdiót. Bár hatalmas kockázatot vállaltam, de ma már tudom, hogy jól döntöttem.

Mitől más a Yogasecrets, mint a többi jóga stúdió?

Amikor belép valaki, az első, amit hallok, hogy olyan jó ide megérkezni. Ettől más ez a hely, örülünk mindenkinek, mindenkit szeretettel fogadunk, az emberek pedig érzik ezt, és szívesen jönnek újra. Mindenki idegenként érkezik, de néhány óra után észrevétlenül a Yogasecrets csapat tagjává válik. Barátságok szövődnek, egymást motiválva fejlődik a gyakorlásuk is.

Mivel tudnád az inkább otthon jógázó embereket meggyőzni arról, hogy igen is érdemes ellátogatni például hozzád?

Nem feltétlenül szeretnék meggyőzni bárkit is, mert az otthoni gyakorlásnak is megvan a varázsa. Inkább azt tanácsolnám, hogy legalább az első néhány alkalommal keressenek fel egy jó tanárt, a sérülések elkerülése érdekében.

Hogyan zajlik pontosan egy igazi YogaSecrets óra?

Az én órámról még csalódottan senki nem ment haza. Önfeledten áramlunk, a zene vezet, az izomláz pedig minden porcikánkban garantált. Ugyanakkor nyújtunk is, de ami a legfontosabb, megtanulunk meditálni.
Kidolgoztam egy mindenki számára élvezhető metódust, ami Yogasecrets The Method névvel indul útjára. Ráadásul mivel ezt elkezdtem tanároknak is oktatni, így hamarosan akár a vidéken élők is kipróbálhatják.

Kiknek ajánlanád ezt a típusú mozgásformát?

A Yogasecrets órákat azok látogatják, akik szeretik érezni is, hogy jógázni voltak. Az első rész egy nagyon intenzív, dinamikus sorozatból áll, ahol az izmaink kellőképpen bemelegednek. Ezután az egyensúly fejlesztése és a csípőnyitás következik. Csavarások és nyújtások, fordított testhelyzetek, repülések… Onnan lehet megismerni egy nagyobb rendezvényen a Yogasecrets-eseket, hogy mindent magas szinten gyakorolnak. A sorozatom lehetővé teszi a fejlődést, aminek köszönhetően nemcsak ügyesebbek, de erősebbek és hajlékonyabbak is lesznek rövid időn belül. A stúdió most lesz egy éves, de már most rengeteg profi tanítvány nőtte ki magát, valakiből például hamarosan oktató lesz.

Azok is kipróbálhatják az óráidat, akik előtte még soha nem jógáztak?

Természetesen! Mindenki kezdőként jött az órámra.

Ha valakinek a jóga lesz az újévi fogadalma, akkor mit javasolsz, csoportos vagy egyéni órába vágjon bele?

Az attól függ, milyen típus. Valakit motivál a csapat ereje, valakinek pedig szüksége van arra, hogy csak rá figyeljen a tanár. Mindkettő tökéletes. Viszont legyen körültekintő, mert sajnos megjelentek a kellő tudással nem rendelkező oktatók is. Nehogy emiatt egy életre elmenjen a kedve a jógától…

Milyen látható változást lehet elérni a Yogasecrets rendszeres látogatásával?

Az első dolog, ami szembetűnik, az a szálkásodás. Ráadásul mivel nagyon erőteljes, izzasztó az óra, a fogyás is befog indulni. Az izmaink sokkal szebbek lesznek a jógától, mint például a súlyzós edzésektől, ezt pedig mindenki hamar észre fogja venni magán. Ezen kívül szebb lesz a bőröd is, hiszen rengeteg méregtelenítő gyakorlatot rakok a sorozatomba. A jóga fiatalító hatásáról pedig azt hiszem, mindenki hallott már.

Neked melyik a személyes kedvenced, az arco, a detox vagy a gyertyafényes jóga? Melyik a legnépszerűbb a vendégek körében?

Amikor elindultunk, akkor rengeteg irányzat volt az órarendben. Mára azonban tisztán látszik, hogy azokat az órákat szeretik az emberek, ahol fejlődni tudnak. Az acro jóga már lefutott, a detox viszont januárban igencsak erőteljes lesz. De ami a best of, az egyértelműen a gyertyafényes jóga. A vasárnap esti órára már kedden betelnek a helyek, úgyhogy ki merem jelenteni, hogy ez a legnépszerűbb óránk.

Te miből merítesz nap, mint nap inspirációt?

A vendégeinkből. Nagyon sokfèle, különleges ember fordul meg nálunk, az ő biztatásuk, szeretetük, visszajelzéseik adnak erőt és hitet nap, mint nap. Egy stúdiót vezetni nehezebb, mint azt valaha gondoltam volna, a munkaidőm a nyitás óta napi 12 óra. Lassan kialakul az én kis csapatom, egyre több feladatot tudok már átadni, így remélem, visszatérhetek az inspiráció gyűjtésem eredetéhez, és újra tudok majd utazni. Most például épp New Yorkba készülök, ahonnan tudom, hogy új ötletekkel fogok hazatérni.

Címkék: gyertyafényes jóga jóga Nagy Anna oktató yogasecrets

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ez történik az agyadban, miközben kávézol

Ez történik az agyadban, miközben kávézol

Van egy olyan érzésünk, hogy ezután egészen másképp nézel majd rá a reggeli feketédre!

Mutatjuk a világ legfinomabb pesztós tésztájának vegán változatát

Annyira egyszerű elkészíteni, hogy egy teljesen kezdő is bátran belevághat!

A zseniális trükk, ami tényleg segít az elalvásban

Melegen ajánljuk, már ma estére!

Így változott meg a testem 80 ezer felüléstől

4 kezelés – ami fél évnyi edzésmunkának felel meg – elég volt hozzá, hogy újra érezzem a hasizmaim erejét!

Natalie Portman reagált a terhességéről szóló pletykákra

Plusz elég markáns véleményt fogalmazott meg.

A TikTok legcukibb kutyás videói azonnal feldobják a napodat!

Felkészültél rá, hogy ennél ma már nem fogsz aranyosabbat látni?

7 anál szex tipp, amire a szakértők is esküsznek

Néhány pont, amit érdemes követni!

3 csillagjegy, aki 2021 nagy nyertese lesz

Szurkolunk, hogy köztük legyél!

Gigi Hadid megosztotta a szülése történetét

Sőt, a jövőbeli terveibe is beavatott mindenkit!

Kapaszkodj, de Rupert Grint nem látta a Harry Potter-filmeket!

Jobban mondva úgy emlékszik, párat mintha megnézett volna, de közel sem mindet...