2019.12.18.@ 07.12

Alexy Vivien: „A legtöbb támadást az anyák kapják a neten”

Rekordidő alatt építette fel az influenszer karrierjét, pedig csak 3 hónapot adott, hogy bizonyítson magának. Alexy Vivien, a Cosmopolitan Teszter címlaplánya megsúgta, mitől olyan egyedi a hazai véleményvezérek között.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Alexy Vivien: „A legtöbb támadást az anyák kapják a neten”

Az újhullámos influenszerek közé tartozol, hiszen csak 3 éve foglalkozol ezzel főállásban.

Igen, és pont ezért vagyok nagyon szerencsés, hogy viszonylag rövid idő alatt sikerült eljutnom idáig. Ráadásul ma már nem csak én dolgozom a projekten, hanem egy munkatársam is van. Büszke vagyok rá, hogy egy kerek kis vállalkozássá nőtte ki magát ez az egész, és nekem is hatalmas segítség, hogy van valaki, aki besegít a technikai munkálatokba. Főleg úgy, hogy nemrég kislányom született.

 

A kezdetektől közösen dolgoztok?

Nem, először a Budapest With Us-t vittem egy barátommal, ami egy Budapesttel kapcsolatos blog. Ez a projekt szerettette meg velem a videózást, és meg akartam tanulni a teljes folyamatot a felvételtől a vágásig. Így vágtam bele a saját YouTube csatornámba, amit nagyjából fél évig teljesen egyedül menedzseltem. Ezután csatlakozott a munkatársam, aki azóta is a csapat teljes értékű tagja.

 

Már az elején is célod volt, hogy főállású véleményvezér legyél?

Egy pénzügyi cégnél voltam marketing igazgató, ahonnan úgy jöttem el, hogy adtam magamnak 3 hónapot: vagy főállássá fejlesztem az ötletemet, vagy újra alkalmazott leszek valahol. Tehát nem egyetemistaként vágtam bele, akinek bőven van ideje a kísérletezésre. Az volt a célom, hogy azt a pénzt, amit marketingesként megkerestem, minél hamarabb megkereshessem ebben a műfajban is.

Mi volt a legnagyobb kihívás számodra, amikor belevágtál?

Egyértelműen a sokrétűség. És most nem csak az influenszerkedésből fakadó feladatokról beszélek, hanem a vállalkozói létről is: a számlázásról, a szerződésekről. Hirtelen egy csomó munkakörben kellett megfelelnem, ami az elején tényleg nehéz volt a kreatív és a marketing feladatok mellett.

 

Mi a legfontosabb dolog, amit a videózás során megtanultál?

Talán az, hogy egy adott tartalom ne csak számomra legyen izgalmas, hanem a követőim figyelmét is folyamatosan fenn tudjam tartani vele. Ahhoz, hogy egy videó tényleg szórakoztató legyen, nagyon komplexnek kell lennie, a YouTuber személyiségével együtt.

 

A munkád melyik részét élvezed legjobban?

Talán azt, hogy megtaláljam egy-egy videó vagy téma kreatív jellegét. Komoly kihívás hétről-hétre olyan topikot feldolgozni, ami tényleg érdekli a követőket. De szeretem azt is, hogy én osztom be az időmet, hogy rengeteg új embert ismerhetek meg, és imádom, hogy ennyire közvetlen a kapcsolatom a követőimmel. Az a majdnem százezer ember nem csak egy szám, hanem egy hatalmas közösségi erő, ami a legfontosabb számomra a munkámban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ááá még mindig felfoghatatlan, hogy megcsináltuk 💃🏼🥳🙈❤ A Global Social Awards 2019 – Rising Star kategória nyertese lettem Prágában és ezzel nemcsak én, hanem Magyarország is 🇭🇺😭😱🌟Tudom, hogy a #SzépségoszTag a legkeményebb banda, de hogy ennyire!? Imádlak Titeket, és azon fogok dolgozni, hogy minél többet vissza tudjak adni Nektek abból a rengeteg szeretetből, amit Tőletek kapok 🥰❤ Köszönök a csodálatos @mollyerdelyi nek mindent és @dr.ujszaszibogarlaszlo nak hogy nemcsak a nehéz, hanem a legfantasztikusabb időkben is ugyanúgy mellettem van és támogat ❤🥰 Sosem fogom elfelejteni ezeket a napokat nagyon hálás vagyok a @socialawards nak, hogy Naskó a mi kis Tengericsillagunk is velünk lehetett 🌟 Ruha: @norasarman Haj: @indolahu Ékszerek: @swarovski Táska: @coccinellebudapest 🇬🇧 Thank you @socialawards for this incredible experience and that I could get to know these amazing people around the world 🌍🙌🥰 #thinksocial #socialawards #prague #love #szepsegosztag #❤

💃🏼✨ A L E X Y • V I V I E N✨💃🏼 (@alexyvivilifestyle) által megosztott bejegyzés,

Mi a helyzet a trollokkal?

Most, hogy anyuka lettem, nagyon tartottam tőlük, mert szerintem a legtöbb támadást magasan az anyukák kapják a neten. Ha influenszerként vagy YouTuberként születik gyereked, hirtelen nagyon nagy felületet adsz a trolloknak. A terhességem alatt például ettől tartottam legjobban. De szerencsére nem jellemző, hogy túl kritikusan állnának hozzám.

 

A férjed mit szól hozzá, hogy gyakran a család is része a tartalmaidnak?

Ő egy nagyon konzervatív ember, pont ezért meglepő, hogy a kezdeti időszakban én voltam az, aki sokkal többet agyaltam azon, milyen típusú videókba vonhatom be a kislányunkat. Ő már az elején is megnyugtatott, hogy mindent csináljuk úgy, ahogy nekünk természetes, és akkor biztosan nem lesz gond. Persze hoztunk bizonyos alapszabályokat: ruha nélkül, pelusban és sírva például nem posztolok róla.

 

Mennyire befolyásolta a témáidat vagy a munkához való hozzáállásodat az anyaság?

A terhesség alatt elég sok felmerülő kérdéssel, témával foglalkoztam a videóimban, de mióta megszületett a kislányom, alig készült tartalom a témában. Az alapelv az, hogy szerepel a videókban, hiszen az életem része, napi 24 órában együtt vagyunk, akkor is, amikor dolgozom. De már nem ő a főszereplője a tartalmaimnak, mert nem szeretném, ha baba-mama irányba mozdulna el a csatornám.

Szerinted mi a sikered titka, hogy ezen a telített piacon ilyen gyorsan értél el komoly sikereket?

Amikor belevágtam a videózásba, a beauty és lifestyle vloggerek egyáltalán nem vonták be a humort, ami szerintem egy fontos tényező, érdemes kihasználni. A humorom a személyiségemből fakad, és a kezdetektől bele akartam csempészni a projektjeimbe. Az elmúlt két évben a YouTube is sokat változott, a klasszikus tartalmak már nem mennek, a személyesebb, erős hangulatú anyagok működnek.

Címkék: alexy vivien címlaplány cosmopolian teszter influenszer interjú siker teszter vlogger youtube

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Lejárt önbarnítót használt, valami nagyon furcsa történt a testével

Lejárt önbarnítót használt, valami nagyon furcsa történt a testével

Ez már nagyon nem fér bele a szépségért meg kell szenvedni kategóriába...

Ezekkel a receptekkel turbózhatod fel gyorsan az immunrendszered

Csekkold le, hogyan erősítheted még tovább a szervezeted!