Kiderült: ennyi az esélye annak, hogy ikrekkel legyél terhes

Egy friss statisztika elárulja a választ.

2020.01.14. 11:01
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kiderült: ennyi az esélye annak, hogy ikrekkel legyél terhes

Ha titkon mindig is vágytál rá, hogy legyen egy ikertestvéred, akkor tuti te is odavoltál Mary-Kate és Ashley Olsenért, és vagy ezerszer láttad az Apád-anyád idejöjjön című filmet Lindsay Lohannel. Sajnos azonban egy idő után muszáj elfogadni, hogy nincs titkos ikertesód a világ másik részén, akivel nem fogsz teljesen véletlenül találkozni egy táborban…

Ez az álom viszont úgy is teljesülhet, hogy neked születnek ikreid, és most azt is eláruljuk, hogy erre mennyi az esély. Az ONS (Office of National Statistics) adatai szerint 2018-ban Angliában 657 076 szülésből 9873 alkalommal adott az anyuka életet ikreknek, vagyis az ikerszülés esélye ezek szerint csupán 1,5 százalék, így minden 1000 terhességbből csak 15,4-szer születik egyszerre két baba.

Ez azért elég kevés, a hármas ikrek születésének valószínűsége azonban még ennél is sokkal kisebb, 2018-ban ugyanis összesen 132 alkalommal fordult elő, hogy egyszerre három kisbaba is érkezett egy családhoz.

Az esély tehát nem valami nagy, de ettől függetlenül még nyugodtan reménykedhetsz a saját kis Olsen ikreid érkezésében.

via GIPHY

Címkék: baba esély ikrek statisztika szülés terhesség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Hiába fogadsz meg minden jótanácsot IS a pihentető alvás érdekében, reggelente így is morcosan ébredsz? Akkor erre az alvós-trükkre vártál egészen mostanáig!

Magyar sztárok, akik a legnagyobb átalakuláson mentek keresztül

Nagy fogyások, stílusváltások: már rá sem ismernél ezekre a magyar sztárokra 10 évvel ezelőtt!

Emily Ratajkowski megmutatta, hogy néz ki a teste egy hónappal a szülés után

Nekünk csak egy kérdésünk van: hogy lehet valaki ilyen lehetetlenül tökéletes azután, hogy életet adott egy babának? Emily Ratajkowski talán nem tudja a választ, de prezentálja.