Nevezhetjük még Meghant hercegnének egyáltalán?

Elképzelhető, hogy Harry herceg felesége ezúttal minden royal rangját is Londonban hagyta… Végleg…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nevezhetjük még Meghant hercegnének egyáltalán?

Harry és Meghan elhagyja a királyi családot

Körülbelül egy héttel ezelőtt bombaként robbant a hír: Harry herceg és Meghan hercegné szakítani akar a királyi családdal és az a tervük, hogy Kanadában folytatják az életüket. Kisfiukat, Archie-t éppen ezért már magukkal sem vitték Londonba 6 hetes karácsonyi szabijuk után, a 8 hónapos babára Meghan legjobb barátnője vigyázott szülei távollétében Vancouverben.

A hercegné egyébként – nem törődve a kialakult helyzettel – visszatérésük után szinte azonnal el is hagyta az Egyesült Királyságot, Harry hercegnek egyedül kellett szembenéznie dühös és csalódott családjával. A hírek szerint ugyanis Sussexék nem szóltak egyetlen rokonuknak sem arról, mit terveznek, így a királynőt, Károly herceget és Vilmos herceget derült égből villámcsapásként érte az Instagramra posztolt bejelentés.

 

View this post on Instagram

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Jan 8, 2020 at 10:33am PST

A királynő rendhagyó bejelentést tett

Az uralkodó persze a tőle megszokott eleganciával kezelte a kényes szitut, összehívott egy családi megbeszélést Sandringhamben, erre csak Károlyt, Vilmost és Harryt hívta el. Állítólag szerette volna, ha Meghan szintén bekapcsolódik, legalább telefonon, de a volt színésznő erre nem volt hajlandó. Ennek ellenére II. Erzsébet királynő a megbeszélés végén engedélyt adott szeretett unokájának a királyi családból való távozásra, amit közleményben jelentett be a világnak.

Ez a bejelentés azonban más volt, mint amit a királynőtől eddig megszokhattunk, ugyanis Harry herceget és Meghan hercegnét csak „Harryként” és „Meghanként” említette. Ennek royal szakértők szerint két oka lehet: az egyik, hogy az uralkodó úgy döntött, Harryéknek megegyezésük értelmében le kell mondania minden királyi címről és rangról, a másik, hogy a királynő szerette volna azt kommunikálni a világgal, hogy a családjuk összetartó, szeretettel és támogatással teli.

Lemondanak minden royal rangról és címről?

Bár Harry herceg egész életében szenvedett attól, hogy royalnak született, furcsa lenne, ha lemondana a címeiről, hiszen alapvetően olyan embernek ismerik, aki tiszteli a hagyományokat és szereti az országát. A leendő király fiaként jött a világra, így élete végéig járnak/járnának neki bizonyos rangok. Ugyanakkor az is tény, hogy az elmúlt években nagyon sok támadás érte őket Meggel, ami különösen rosszul érinti. Harry ugyanis párhuzamot von Diana hercegnő és Meghan között, ki nem állhatja, ahogyan a brit sajtó bánik vele.

Ezeket az érzéseket erősítheti benne az is, hogy Meghan tutira soha nem akart elnémított, magányos, integető bábuvá válni, aki nem védheti meg magát a támadásokkal szemben. Róla egész biztosan tudni lehet, hogy nem akar hercegné lenni, ha rajta múlik, mindketten visszaadják minden rangjukat. Meghan a házassága előtt blogot írt, Instagram-oldalt vezetett, beszédeket tartott a női egyenjogúság érdekében és színészkedett. Harry herceg szerelméért azonban megpróbált minderről lemondani. Mostanra kiderült, nem tud így élni.

Nem olyan, mint Kate

Sokan támadják, amiért nem olyan „erős”, mint Kate Middleton, de ezek a kommentelők elfelejtik, hogy Katalin hercegné és Meghan teljesen más világban és másképpen nőttek fel. Az amerikaiak lazák, közvetlenek, a britek viszont kimértek, szabálykövetőek. Csoda, hogy Meg nem tudott úgy beilleszkedni, mint Vilmos herceg felesége?

Mr. és Mrs. Mountbatten-Windsor

A fentiek tükrében tehát egészen könnyen elképzelhető, hogy hamarosan már nem Harry hercegről és Meghan hercegnéről fogunk írni, hanem Harry Mountbatten-Windsorról és Meghan Markle-ről.

Címkék: bejelentés botrány címek harry herceg meghan hercegné meghan markle névváltozás rangok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Hiába fogadsz meg minden jótanácsot IS a pihentető alvás érdekében, reggelente így is morcosan ébredsz? Akkor erre az alvós-trükkre vártál egészen mostanáig!

Magyar sztárok, akik a legnagyobb átalakuláson mentek keresztül

Nagy fogyások, stílusváltások: már rá sem ismernél ezekre a magyar sztárokra 10 évvel ezelőtt!

Emily Ratajkowski megmutatta, hogy néz ki a teste egy hónappal a szülés után

Nekünk csak egy kérdésünk van: hogy lehet valaki ilyen lehetetlenül tökéletes azután, hogy életet adott egy babának? Emily Ratajkowski talán nem tudja a választ, de prezentálja.