Így lehet tökéletes természetes sminked

Egyszerűbben, mint gondolnád!

Így lehet tökéletes természetes sminked

Jelenleg nem a feltűnő, extrém sminkek hódítanak, sokkal menőbbnek számítanak a természetes, alig észrevehető megoldások. A Popsugar magazinnak Mary Greenwell, Diana hercegnő kedvenc sminkmestere árulta el, hogyan érhető el könnyedén a tökéletes natúr smink.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Greenwell (@marygreenwell) on Jan 29, 2017 at 8:06am PST

Fontos az előkészület

A tökéletes „no make-up” smink eléréséhez elengedhetetlen a hidratálás. Mielőtt bármilyen alapozót kennél az arcodra, fontos, hogy megfelelő hidratálókrémmel előkészítsd a terepet. De Mary arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a lépés nemcsak sminkelés előtt nagyon fontos. Ahhoz, hogy bőröd természetesen ragyogó és ápolt legyen, a mindennapokban is érdemes kialakítanod egy megfelelő bőrápolási rutint.

Könnyed alapozás

A sminkmester nem híve a teljes arcos alapozásnak. Azt tanácsolja, hogy ahelyett, hogy a bőrödet maszkszerűen beterítenéd alapozóval, csak  azokra a pontokra kenj egy keveset, ahol tényleg szükség van rá – tehát ahol foltosabb, egyenetlenebb a bőröd. Persze ehhez az is fontos, hogy megtaláld a hozzád színben tökéletesen passzoló, könnyed alapozót.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Greenwell (@marygreenwell) on Jan 16, 2020 at 5:42am PST

Egy kis pirosító

Ha megvan az alap, adj egy kis színt az arcodnak. Mary Greenwell azt ajánlja, hogy a legjobb, ha folyékony vagy krémes pirosítót használsz, mert ezeket sokkal könnyebben el lehet dolgozni, ha elsőre túl sokat vinnél fel belőlük.

Természetes csillogás

A sminkmester a highlighterek terén is inkább a folyékony vagy krémes termékeket ajánlja. Ha természetes megjelenésre vágysz, Mary szerint felejtsd el a túlságosan csillogó highlightereket és inkább válassz gyöngyházfényűt. De persze az sem mindegy, hogy az arc mely részeinek adsz enyhe csillogást. A sminkmester szerint a tökéletes hatást úgy érheted el, ha a highlightert az arccsontodra és szemöldökcsontodra viszed fel, az orrodat azonban jobb, ha kihagyod.

Még több

Body