Natalie Portman zseniálisan állt ki a nők mellett

Nem is ő lenne, ha nem tette volna mindezt ennyire kifinomultan.

Natalie Portman zseniálisan állt ki a nők mellett

2020-at írunk, rengeteg téren mégis ugyanott járunk, ahol évtizedekkel ezelőtt. Chris Rock a tegnap tartott 92. Oscaron egészen konkrétan az afroamerikai színészek helyzetén poénkodott, amin inkább sírtunk, mint nevettünk. A sztár megjegyezte, hogy az Oscar kezdetén egyetlen fekete színész sem volt a jelöltek között, és ahhoz képest, hogy eltelt 92 év, az idei mezőnyben is mindössze egyetlen egy van a jelöltek között.

És ha belegondolsz, van abban valami, hogy az Oscart mostanra sokan a fehér férfiak díjátadójaként tartják számon. Valószínűleg észrevetted, hogy bár rengeteg szuper film jött ki tavaly női filmesektől, végül egyetlen női direktort sem jelöltek a legjobb rendező kategóriában.

Profimedia – Red Dot

Nem véletlen, hogy Natalie Portam, aki legendásan az egyik legintelligensebb színésznő Hollywoodban, nagyon stílusos módon állt ki – szó szerint – az elhanyagolt női rendezők mellett. Dior ruhája önmagában is igazi statement darab volt, de a lényeg a kabátba hímzett szöveg. Azoknak a női rendezőknek a neveit viselte magán, akiket az Akadémia méltatlanul mellőzött az idei Oscaron. „Szeretném különleges módon elismerni azokat a női rendezőket, akiknek a munkáit nem ismerik el” – nyilatkozta az egyébként Oscar-díjas színésznő az LA Times riporterének.

Profimedia – Red Dot

Hogy kik azok a nevek és filmek, akik/amik mellett kiállt Natalie?

  • Greta Gerwig: Kisasszonyok
  • Lulu Wang: A búcsú
  • Mati Diop: Az Atlantiak
  • Marielle Heller: Egy kivételes barát
  • Melina Matsoukas: Queen and Slim
  • Alma Har’el: Honey Boy
  • Céline Sciamma: Portré a lángoló fiatal lányról

Még több

Body