„Egy éve nem használok sampont, ez történt a hajammal”

Te kibírnád ennyi ideig?

„Egy éve nem használok sampont, ez történt a hajammal”

Morgan Noll a Hello Giggeles online magazin újságírója egész életében szenvedett a göndör hajával. A sampon elhagyása azonban meghozta számára a régóta várt áttörést.

„Nagyon hosszú listám volt arról, hogy mit nem tehetek a hajammal: nem kefélhetem ki, nem száríthatom be, és tutira nem tudom minden nap megmosni. De talán a legmegosztóbb tiltólistás pontom a sampon teljes elhagyása. Igaz, hogy elsőre pont a higiénia hiányára utalhat ez a mondat, de esküszöm, a hajam még sosem volt ilyen tiszta és fényes” – kezdi történetét Morgan.

Persze, az újságírónő nem magától találta ki ezt a módszert, sokan a nehezen kezelhető göndör hajuk miatt teljesen kiiktatták már az életükből a sampont, de ez nem azt jelenti, hogy semmilyen hajápoló terméket sem használnak.

„Lorraine Massey könyve a Curly Girlben olvastam először a “co-washing” jelenségről. Ez annyit tesz, hogy csak balzsammal mosok hajat, ami nekem nagyon bevált. Plusz egy csomó olyan kemikáliát is felsorolt, amiket jobb elkerülni a hajápolókban. Ilyenek például a szulfátok, a szilikonok, az ásványi olajok, a viaszok és a kiszárító alkoholok. Ezek mind károsítják, kiszárítják és lelapítják a hajad és gyakran pont azokban a samponokban találhatóak meg ezek, amik pont az ellenkezőjét ígérik” – folytatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Morgan Noll (@norganmoll) által megosztott bejegyzés, Máj 24., 2019, időpont: 10:32 (PDT időzóna szerint)

Miután Morgan megtalálta azt a balzsamot, amiben egyik ilyen anyag sem volt benne, rögtön hatalmas változásokat vett észre:

„Most már egy hajmosás után már nem azt a furcsa bevonatot érzem a hajamon, amit a sampon hagy, hanem csakis a hajam természetes selymességét érzem mindenféle zsíros folt nélkül. Igaz, hogy az én hajam természetesen göndör, ezért ez a módszer kimondottan erre lett kifejlesztve, de szerintem senkinek sem árt, ha utána néz, hogy pontosan mi is van a samponjában és ezek milyen károkat okozhatnak.”

Neked is volt már hasonló tapasztalatod?

Még több

Body