Negatív rekordot döntött az Oscar-gála

Úgy tűnik, duplán írt történelmet az este…

Negatív rekordot döntött az Oscar-gála

Azt már biztosan hallottad, hogy az Oscar-gálán filmtörténet született a dél-koreai Élősködők győzelmével, hiszen korábban még sosem nyerte el nem angol nyelvű film a legjobb alkotásért járó aranyszobrot. Viszont az este duplán írt történelmet. A második szempont viszont ennél sokkal kevésbé vidám: sosem nézték még ilyen kevesen az eseményt.

Tavaly a szervezők még azt hihették, hogy felívelőben van az Oscar népszerűsége. Az Adam Lamberttel kiegészült Queen robbantotta be az estét, hívtak egy csomó vicces vendéget, Lady Gaga és Bradley Cooper pedig úgy adta elő a Shallow-t, hogy arról még hónapokig beszéltek. A 3 és fél óra alá szorított show így tehát olyan jól sikerült, hogy öt év óta először megemelkedett a gála nézettsége.

Ezért nem meglepő, hogy pontosan ugyanezt szerette volna produkálni az Akadémia idén is. Ezúttal Janelle Monae-t kérték fel a műsor megnyitására, és ismét jött pár szuper vendég, köztük Billie Eilish, vagy ugye Eminem, akinek a meglepetés fellépése tényleg fantasztikus volt!

Csakhogy a ceremónia, ami a tavalyi 3 óra 23 perchez képest most 13 perccel tovább tartott, nem tudta megismételni a 2019-es sikereket. Sőt: kevesebben nézték a díjátadót, mint valaha. Az eddig legalacsonyabb számot 2018-ban érte el az Oscar-gála, akkor 26,5 millióan voltak kíváncsiak a műsorra. Idén viszont még ennél is rosszabb az eredmény. A mérések szerint összesen 23,6 millióan látták élőben az Élősködők menetelését.

Még több

Body