15 évesen elhunyt a Disney sztárja

Felfoghatatlan tragédia!

15 évesen elhunyt a Disney sztárja

Alig heverte ki a világ Cameron Boyce korai, váratlan halálát, most a Disney egy újabb sztárja hunyt el. A még csak 15 éves ugandai színésznő, Nikita Pearl Waligwa a hétvégén halt meg agytumor következtében.

A fiatal lányt a Katwe királynője című film szereplőjeként ismerhetted, ami a sakkbajnokról, Phiona Mutesiről szól. Phiona gyerekkorában tanult meg játszani Uganda egy szegény városában, ahonnan végül világversenyekre jutott el, és nyert meg. Nikita Phiona barátnőjét, Gloriát alakította. 

A Disney gyereksztárjának halálát a lány középiskolájának Twitter oldala tette közzé. „Isten áldjon, Nikita Pearl Waligwa. Drága voltál mindannyiunk számára, olyan fiatalon vesztettünk el az agytumor miatt. Nyugodj békében!”– írták.

Lupita Nyong’o, aki Phiona anyját alakította a filmben, Instagramon emlékezett meg Nikitáról: „Óriási szomorúsággal írom, hogy Nikita Pearl Waligwa, ez az édes, tehetséges kislány, akivel a Katwe királynője forgatásán dolgoztam együtt, elhunyt. Gloriát rendkívüli energiával keltette életre. A való életben hatalmas kihívással kellett szembenéznie: agytumorral küzdött. Részvétem a családnak és a közösségüknek, akiknek meg kell birkózniuk ezzel a korai búcsúval. Nyugodj békében.”

Nikitát, a BBC szerint 2016-ban diagnosztizálták először a betegséggel. A Katwe királynője rendezője, Mira Nair a színésznő gyógyulásának támogatására alapítványt hozott létre, és egy időben valóban úgy tűnt, hogy Nikita jobban van. Tavaly azonban újabb tumort találtak, az agyrák elleni küzdelmet pedig Nikita végül a hétvégén elvesztette.

Még több

Body