5 tipp, hogy fogyás nélkül tűnj karcsúbbnak

Mutatjuk, mire kell odafigyelned!

5 tipp, hogy fogyás nélkül tűnj karcsúbbnak

Szelídítsd meg a csíkokat!

Hosszú idő óta tartja magát az a buta divatszabály, hogy a vízszintes csíkozású holmikkal vigyázni kell akkor, ha karcsúbbnak szeretnél tűnni. Egy német fizikus, Hermann von Helmholtz azonban egy kísérlete során bebizonyította, hogy ez nem egészen így van. Két négyzetet vett alapul, az egyiket vízszintesen, a másikat függőlegesen csíkozta. Az eredményei alapján azt állapította meg, hogy a vízszintes csíkozású négyzet hosszúkásabbnak tűnt, a függőleges csíkozású pedig szélesebbnek. Vagyis, nyugodtan hordhatsz vízszintesen csíkozott rucikat, nem fogsz ducibbnak tűnni bennük!

US Getty Images

Válaszd a kisebbet!

A stylistok már régóta mondogatják, hogy a túl nagyméretű ruháktól csak dundibbnak tűnik az ember lánya. Légy bátor, és válaszd a kisebb méretet, még akkor is, ha feszülősebb érzés viselni, mint a nagyobbat. Bármilyen furcsa, így kevésbé lesz látványos, ha van rajtad egy kis felesleg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on May 1, 2019 at 6:23pm PDT

A csodálatos fekete

A fekete szín tényleg karcsúsít, aminek az az oka, hogy a többi árnyalatnál sokkal több fényt nyel el. Minden kisebbnek tűnik feketében, még az esetleges úszógumik is. Ezért érdemes olyan darabokkal feldobni a gardróbodat, amiknek a dereka minél sötétebb színű.

US Getty Images

Testszínű magas sarkút minden nőnek!

Bár a fekete tűsarkú klasszikus, érdemes beszerezni egy bézs árnyalatú cipellőt mellé. Ha ugyanis ezt összepárosítod egy ugyanolyan színű harisnyával, a combjaid vékonyabbnak, a lábad pedig sokkal hosszabbnak fog tűnni optikailag. Olyan leszel, akár egy modell a kifutóról!

US Getty Images

Okosan a midivel, ha alacsony vagy

Egy ideje már nagyon menőnek számítanak a midi ruhák és szoknyák, ezekkel azonban vigyáznia kell az alacsonyabb lányoknak. Ha te is közéjük tartozol, soha ne hordj ilyen darabokat lapos cipővel, inkább válassz valami olyat, aminek van sarka. Így elkerülheted, hogy a ruci optikailag alacsonyabbnak mutasson, összenyomjon.

US Getty Images

Még több

Body