Így varázsolj a régi farmeredből menő rövidnadrágot

Indulhat az újrahasznosítás?

Így varázsolj a régi farmeredből menő rövidnadrágot

Végre tényleg itt a nyár, de te már unod, hogy minden évben ugyanazt a néhány rövidnacit hordod felváltva? Viszont ha nincs kedved/időd maszkban shoppingolni új darabokért, akkor igazán meg lennél lőve…Ekkor jövünk mi a képbe! Egy régi, megunt farmeredből is simán varázsolhatsz menő shortot, mi pedig megmutatjuk, pontosan hogyan. Ha a legutóbb belejöttél a varrogatásba, akkor ez a DIY-projekt már abszolút gyerekjáték lesz: ezúttal ugyanis még csak tűt és cérnát sem kell majd használnod! Ugye jól hangzik?

Mire lesz szükséged?

 • (anyagvágó) olló
 • kréta vagy filc
 • szemöldökcsipesz
 • egy pár régi farmer

Így fogj hozzá:

 1. Lazán vágd le a farmer nagyobb részét, hogy térdhosszúságot kapj. Nem kell félned attól, ha nem egyenletes, mert erre csak a könnyebb kezelhetőség miatt van szükség.
 2. Most vedd fel a nacit, és befelé hajtsd fel az egyik szárát addig, amekkora sortot szeretnél kapni. Pro tip: hagyd a nadrág ülepét hosszabbra az oldalaknál, ahelyett, hogy egyenes vonalban vágnád le – ettől sokkal előnyösebb fazont kapsz.
 3. Jelöld be a filccel vagy krétával a behajtás helyét, ahol majd levágod a felesleges anyagot.
 4. Vedd le a nadrágot, és vágd le a vonal mentén a szárát. Pro tip: Egy picikével a vonal alatt haladj az ollóval, mivel a mosásban mindig kicsit összemennek a farmerek.
 5. Hajtsd ketté a nacit és vágd hozzá a másik szárat is, hogy egyenlőek legyenek.

Extráznál?

 • Abban az esetben, ha lazább nacira vágysz, vágj a sort széleibe apró bemetszéseket!
 • A szakadt farmer szerelmeseként a rövidnadrágoknál sem kell lemondanod erről a stílusról. Csak annyi a dolgod, hogy
  1. ejts vízszintes bemetszéseket (amekkorákat szeretnél) másfél centi távolságban.
  2. Fogj egy szemöldökcsipeszt, és szedegesd ki a kék szálakat a bemetszések közti csíkokból. Ezek azok a cérnák, amik függőlegesen futnak (a fehérek vannak vízszintesen).
  3. Az utolsó lépés a viseltesebb hatásért, hogy bedobod a mosó- és szárítógépbe a nadrágot, amitől megkapod a koptatott lookot.

via GIPHY

Még több

Body