2020.07.02.@ 10.07

„Végre tudom, miért nincs 7 éve egyetlen normális kapcsolatom sem!”

„Tulajdonképpen hét éve szingli vagyok, pedig közben volt három hosszú viszonyom is.” Ez hogyan lehetséges?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Végre tudom, miért nincs 7 éve egyetlen normális kapcsolatom sem!”

„A tízéves érettségi találkozómra magabiztosan érkeztem: szuper állás pipa, szuper lakás pipa, szuper pasi pipa – legalábbis azt hittem. Ám ahogy sorra hallgattam a beszámolókat eljegyzésekről, összeköltözésekről, rájöttem, hogy amíg a többiek szépen haladtak előre a szerelmi ranglétrán, én leestem rólakezdi történetét olvasónk, a 29 éves Helga. – Végül az egyik osztálytársammal, akiből párkapcsolati tanácsadó lett, az este végére sikerült felderíteni, hogyan és miért ragadtam be újra és újra a majdnem-barátnő státuszba.”

Címke nélkül elvoltunk

„Minden az egyetemen kezdődött, ahol jogot tanultam. A sok magolás mellett nem jutott időm normális kapcsolatra. Egy vizsgatemető bulin aztán összegabalyodtunk Tamással, az egyik csoporttársammal. Mivel ő is ugyanolyan elfoglalt volt, megbeszéltük, hogy randizunk, de kötöttségek nélkül. Nem csak a szex miatt jártunk össze, ha volt egy kis szabadidőnk, közös programokat szerveztünk, sőt többször hosszúhétvégéztünk is. De nem volt belőle sértődés, ha hetekig csupán az órákon futottunk össze. A haverok sokszor húztak minket, hogy mikor vállaljuk már fel, hogy tényleg járunk. De nem vágytunk arra, hogy felcímkézzük a kapcsolatunkat. Két éven át élveztük, hogy ha úgy akarjuk, van valaki, akihez odabújhatunk, átdumálhatjuk az éjszakát, de megspóroltuk a hétköznapi vitákat. Nem agyaltunk közös terveken, csak jól elvoltunk egymással. Amikor lediplomáztunk, eljött a kapcsolat lejárati ideje.

Kisegér-effekt

„A következő másfél évben belevetettem magam a randizásba – kevés sikerrel. Volt, hogy túl szabadjára engedtem a pasit, aki ezt kihasználva félre is lépett. A másiknál inkább a laza életstílusába szerettem bele, őt alig ismertem meg. Most már tudom, hogy azért alakult így, mert unikornist kerestem: egy komoly kapcsolatot, ami ugyanolyan feszkómentes és szabad, mint amit megszoktam Tamással.

Aztán jött valaki, akiért már hajlandó voltam kompromisszumokat kötni. A jogászbálon ismerkedtünk meg Zoltánnal, és meglepődtem, mikor másnap rám írt, az Instáján láttam ugyanis, hogy korábban csupa Gigi Hadid-hasonmással randizott. Azt hittem, esélyem sincs nála. Találkozgatni kezdtünk, én pedig két lábbal a föld felett lebegtem. Sok munkája volt, ezért elfogadtam, hogy keveset ér rá. Az sem zavart, hogy mindig az utolsó pillanatban fixáljuk le a randikat, mert kettesben minden perc szuper volt vele. Csak az bántott, hogy ha egy ismerősével összefutottunk, nem a barátnőjeként mutatott be, és a haverokkal közös nyaralás ötletét is csípőből hárította. Azt hittem, nem vagyok elég jó, hogy nyilvánosan is felvállalja a kapcsolatunkat, mert a modellalkatú exeitől azért elválasztott pár kiló és centi. Úgy gondoltam, hogy ha lefogyok és változtatok a stílusomon, minden jobb lesz, de hiába tepertem a futópadon, és nála is! Nem komolyodott be a kapcsolatunk. Visszanézve látom csak, hogy a vele töltött 16 hónap mennyire lenullázta az önbizalmam. Magamban kerestem a hibát, és nem vettem észre, hogy ő sosem szeretett igazán. Inkább voltunk barátok, mint szerelmespár.”

Csillámport szórt a szemembe

„Egy évvel később Tinderen matcheltünk Ákossal, akivel minden nap egy álom volt. Az első randinkon hőlégballonozni vitt, a szülinapomra kibérelt egy luxuslakosztályt egy menő hotelben, hol síelni, hol tengerpartra utaztunk, drága ajándékokkal halmozott el. Csillámport szórt a szemembe, amitől nem láttam őt magát. Azt, hogy előfordult, két hétig nem találkoztunk (úszott a munkában). Azt, hogy az egyéves évfordulónk után sem mutatott be a családjának (állítólag külföldön éltek). Azt, hogy a lakásában sosem maradhattam egyedül. Azt, hogy az ő barátaival alig lógtunk (csupa kocka srác, akiket szerinte én unalmasnak találnék). Azt, hogy Instára nem posztolhattam közös képet (félt, hogy az üzleti partnerei kémkednek a magánélete után). Csak az érettségi találkozón döbbentem rá, hogy mennyire egyoldalú és üres volt a kapcsolatunk. Illetve talán valahol mélyen jó ideje sejtettem már, hogy sosem tervezett velem komolyan, de túlságosan élveztem a közös életünket, és emiatt elhitettem magammal, hogy nekem is megfelel a majdnem-barátnő szerep.

Ahogy viszont hallgattam a volt osztálytársaim romantikus sztorijait, hogyan építik a közös életüket a párjukkal, világossá vált, hogy erre vágyom én is. Egy igazi kapcsolatra, egy igazi férfival, aki büszke rám és nemcsak heti pár órára szeret. És most utólag nagyon sajnálom azt a hét évet, amit elpazaroltam ezekben a felejthető, abszurd viszonyokban. Kár, hogy nem jött korábban valaki, aki felnyitotta volna a szemem.

Címkék: csaj flört kaland kapcsolat komoly párkapcsolat pasi szerelem szex viszony

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Erzsébet királynő ezt üzenete Meghannek és Harrynek

Erzsébet királynő ezt üzenete Meghannek és Harrynek

Az uralkodó tényleg nagyon szereti Harryt…

Börtönbüntetést kaphat ez a lány pár szexi szelfi miatt

Kambodzsában kicsit máshogy működnek a dolgok, és egy-egy dögösebb fotó miatt óriási bajba lehet kerülni.

Hightech kozmetikumokkal szépüljünk! (x)

A 100% hatóanyag kozmetikumokban bízhatunk, mert ezek a készítmények az arcápolás csúcsát jelentik. Méltán van helyük a professzionális, luxus