2020.07.02.@ 10.07

„Végre tudom, miért nincs 7 éve egyetlen normális kapcsolatom sem!”

„Tulajdonképpen hét éve szingli vagyok, pedig közben volt három hosszú viszonyom is.” Ez hogyan lehetséges?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Végre tudom, miért nincs 7 éve egyetlen normális kapcsolatom sem!”

„A tízéves érettségi találkozómra magabiztosan érkeztem: szuper állás pipa, szuper lakás pipa, szuper pasi pipa – legalábbis azt hittem. Ám ahogy sorra hallgattam a beszámolókat eljegyzésekről, összeköltözésekről, rájöttem, hogy amíg a többiek szépen haladtak előre a szerelmi ranglétrán, én leestem rólakezdi történetét olvasónk, a 29 éves Helga. – Végül az egyik osztálytársammal, akiből párkapcsolati tanácsadó lett, az este végére sikerült felderíteni, hogyan és miért ragadtam be újra és újra a majdnem-barátnő státuszba.”

Címke nélkül elvoltunk

„Minden az egyetemen kezdődött, ahol jogot tanultam. A sok magolás mellett nem jutott időm normális kapcsolatra. Egy vizsgatemető bulin aztán összegabalyodtunk Tamással, az egyik csoporttársammal. Mivel ő is ugyanolyan elfoglalt volt, megbeszéltük, hogy randizunk, de kötöttségek nélkül. Nem csak a szex miatt jártunk össze, ha volt egy kis szabadidőnk, közös programokat szerveztünk, sőt többször hosszúhétvégéztünk is. De nem volt belőle sértődés, ha hetekig csupán az órákon futottunk össze. A haverok sokszor húztak minket, hogy mikor vállaljuk már fel, hogy tényleg járunk. De nem vágytunk arra, hogy felcímkézzük a kapcsolatunkat. Két éven át élveztük, hogy ha úgy akarjuk, van valaki, akihez odabújhatunk, átdumálhatjuk az éjszakát, de megspóroltuk a hétköznapi vitákat. Nem agyaltunk közös terveken, csak jól elvoltunk egymással. Amikor lediplomáztunk, eljött a kapcsolat lejárati ideje.

Kisegér-effekt

„A következő másfél évben belevetettem magam a randizásba – kevés sikerrel. Volt, hogy túl szabadjára engedtem a pasit, aki ezt kihasználva félre is lépett. A másiknál inkább a laza életstílusába szerettem bele, őt alig ismertem meg. Most már tudom, hogy azért alakult így, mert unikornist kerestem: egy komoly kapcsolatot, ami ugyanolyan feszkómentes és szabad, mint amit megszoktam Tamással.

Aztán jött valaki, akiért már hajlandó voltam kompromisszumokat kötni. A jogászbálon ismerkedtünk meg Zoltánnal, és meglepődtem, mikor másnap rám írt, az Instáján láttam ugyanis, hogy korábban csupa Gigi Hadid-hasonmással randizott. Azt hittem, esélyem sincs nála. Találkozgatni kezdtünk, én pedig két lábbal a föld felett lebegtem. Sok munkája volt, ezért elfogadtam, hogy keveset ér rá. Az sem zavart, hogy mindig az utolsó pillanatban fixáljuk le a randikat, mert kettesben minden perc szuper volt vele. Csak az bántott, hogy ha egy ismerősével összefutottunk, nem a barátnőjeként mutatott be, és a haverokkal közös nyaralás ötletét is csípőből hárította. Azt hittem, nem vagyok elég jó, hogy nyilvánosan is felvállalja a kapcsolatunkat, mert a modellalkatú exeitől azért elválasztott pár kiló és centi. Úgy gondoltam, hogy ha lefogyok és változtatok a stílusomon, minden jobb lesz, de hiába tepertem a futópadon, és nála is! Nem komolyodott be a kapcsolatunk. Visszanézve látom csak, hogy a vele töltött 16 hónap mennyire lenullázta az önbizalmam. Magamban kerestem a hibát, és nem vettem észre, hogy ő sosem szeretett igazán. Inkább voltunk barátok, mint szerelmespár.”

Csillámport szórt a szemembe

„Egy évvel később Tinderen matcheltünk Ákossal, akivel minden nap egy álom volt. Az első randinkon hőlégballonozni vitt, a szülinapomra kibérelt egy luxuslakosztályt egy menő hotelben, hol síelni, hol tengerpartra utaztunk, drága ajándékokkal halmozott el. Csillámport szórt a szemembe, amitől nem láttam őt magát. Azt, hogy előfordult, két hétig nem találkoztunk (úszott a munkában). Azt, hogy az egyéves évfordulónk után sem mutatott be a családjának (állítólag külföldön éltek). Azt, hogy a lakásában sosem maradhattam egyedül. Azt, hogy az ő barátaival alig lógtunk (csupa kocka srác, akiket szerinte én unalmasnak találnék). Azt, hogy Instára nem posztolhattam közös képet (félt, hogy az üzleti partnerei kémkednek a magánélete után). Csak az érettségi találkozón döbbentem rá, hogy mennyire egyoldalú és üres volt a kapcsolatunk. Illetve talán valahol mélyen jó ideje sejtettem már, hogy sosem tervezett velem komolyan, de túlságosan élveztem a közös életünket, és emiatt elhitettem magammal, hogy nekem is megfelel a majdnem-barátnő szerep.

Ahogy viszont hallgattam a volt osztálytársaim romantikus sztorijait, hogyan építik a közös életüket a párjukkal, világossá vált, hogy erre vágyom én is. Egy igazi kapcsolatra, egy igazi férfival, aki büszke rám és nemcsak heti pár órára szeret. És most utólag nagyon sajnálom azt a hét évet, amit elpazaroltam ezekben a felejthető, abszurd viszonyokban. Kár, hogy nem jött korábban valaki, aki felnyitotta volna a szemem.

Címkék: csaj flört kaland kapcsolat komoly párkapcsolat pasi szerelem szex viszony

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Ezeknek a diéta trükköknek köszönheti Meghan, hogy bomba formában van

Ezeknek a diéta trükköknek köszönheti Meghan, hogy bomba formában van

Meghan mindig is szenvedélyes képviselője volt az egészséges életmódnak – most összeszedtük a legjobb tippjeit!

7 érdekesség a vagináról, amiről a nők azt kívánják, bárcsak előbb tudták volna

A csajok a Buzzfeeddel osztották meg névtelenül a tudásukat, hogy te is tutira minden szükséges infó birtokában lehess!

5 hatásos gyakorlat, ha a derekad a gyengéd

Garantáltan imádni fogod a végeredményt!

A videó, ami után minden nő jobban érzi magát

Hatalmasat ment a TikTokon, és nem is csoda!

Minden, amit tudnod kell a karácsonyi pluszkilókról

Van egy rossz hírünk: ilyenkor még az edzés sem segít.