„Minden reggel 10 percet nyújtok, így változott meg az életem”

Soroljuk a pozitív hatásait a reggeli nyújtásnak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Minden reggel 10 percet nyújtok, így változott meg az életem”

A Popsugar újságírója, Caitlin Johnston egyik újévi fogadalma az volt, hogy megpróbálja megszeretni a reggeli ébredéseket, és 9 helyett már 7 órakor kezdje a napot. Bár az ébresztője már a korábbi időben szólal meg, nem egyszerű jókedvvel indítania a napot: sem a reggeli edzés, se az ágyban lustizás nem vált be a számára. Így jött a képbe a nyújtás.

„Néhány hete elkezdtem nyújtásokat végezni, abban reménykedve, hogy a testem és az elmém is magához tér, mire készen állok elkezdeni a napot. A rutinom egy egyszerű, 10 perces nyújtás, amit Youtube videókat követve csinálok végig”– írja Caitilin, majd hozzátette, hogy azért nem volt egyszerű megtalálni a tökéletes vidiket, de tartotta magát a tervhez. És kiderült, hogy nagyon jól tette, mert máris érzi magán a változást!

„Ez a szimpla kis gyakorlat megalapozza az egész napos jó hangulatomat. Időt tudok szánni magamra mindenféle zavaró tényező, telefon vagy más emberek nélkül. Ha ébredéskor volt bennem negatív érzés, azok a nyújtások közben el is illannak. Felfrissülve és motiváltan tudok így belevágni a napba!”

Ám Caitlin nemcsak érzelmileg és mentálisan tapasztalta a nyújtás pozitív hatásait, hanem fizikálisan is. Edzés közben sokkal könnyebben és lazábban mozgok, hajlékonyabb vagyok. Ez a napkezdés pedig arra ösztönöz, hogy úgy általánosságban is jobban odafigyeljek a testemre. Odafigyelek az izmaim jelzéseire, nyújtom őket a sérülések elkerülése miatt, és pihenek, ha arra van szükségem.”

Mivel Caitilin sokkal boldogabbnak és produktívabbnak érzi magát, biztos benne, hogy a reggeli nyújtásoknál nincs jobb napkezdés. „Egyszerű változás, de rengeteg jó hatása van. Biztos, hogy továbbra is minden nap ragaszkodni fogok hozzá.”

Címkék: egészség életmód tippek napkezdés nyújtás popsugar reggeli nyújtás testmozgás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Így csinálhatsz izgalmas fogást a salátádból

Így csinálhatsz izgalmas fogást a salátádból

Készülj, mert leszámolunk a tévhittel, hogy a saláta unalmas! Ezek a receptek bizonyítják, hogy a legizgalmasabb fogások zöldségből készülnek.

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Hiába fogadsz meg minden jótanácsot IS a pihentető alvás érdekében, reggelente így is morcosan ébredsz? Akkor erre az alvós-trükkre vártál egészen mostanáig!

Magyar sztárok, akik a legnagyobb átalakuláson mentek keresztül

Nagy fogyások, stílusváltások: már rá sem ismernél ezekre a magyar sztárokra 10 évvel ezelőtt!

Emily Ratajkowski megmutatta, hogy néz ki a teste egy hónappal a szülés után

Nekünk csak egy kérdésünk van: hogy lehet valaki ilyen lehetetlenül tökéletes azután, hogy életet adott egy babának? Emily Ratajkowski talán nem tudja a választ, de prezentálja.