2020.07.10.@ 13.07

Ezért hízol eleinte csak a tested bizonyos területeire

Te is észrevetted már, hogy így van? Ez a magyarázat rá!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért hízol eleinte csak a tested bizonyos területeire

Bizonyára te is észrevetted már, hogy hízáskor a kilók nem egyenletesen oszlanak el a testeden. Vannak olyan lányok, akik a csípőjükre vagy a hasukra híznak először, míg mások combra, fenékre, a szerencsések pedig mellre. De vajon mi állhat a jelenség mögött? Nos, nem más, mint a biológia!

„A férfiak és a nők másképpen híznak és fogynak, aminek az az oka, hogy másfajta zsírt raktároznak a testükön, illetve a nők gyerekszülésre való képessége” – fejtette ki a Women’s Health magazinnak Romy Block endokrinológus.

Kutatások például bebizonyították, hogy a nők testén sokkal több bőralatti zsír található, részben ennek köszönhetőek azok a bizonyos nőiesen kerek idomok. Block szerint ez a különbség tehet arról, hogy míg a férfiak először a hasukból fogynak, a nők utoljára onnan. Viszont erre a területre híznak általában először! Ezt a jelenséget ráadásul befolyásolják az öröklött tényezők is, szóval anyák és lányaik általában ugyanolyan módon híznak el vagy fogynak le.

A nők hasi zsírjának evolúciós okai vannak, egészen egyszerűen szükség van rá az utód kihordásához. Az pedig, hogy kinek mennyit raktároz oda a teste, az ösztrogén szintjétől függ, minél több van, annál inkább hízik erre a területre.

Címkék: diéta életmód életstílus evolúció fogyás hízás test tudomány zsír

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

„Egy hétig maszkban edzettem, ez történt”

Börtönbüntetést kaphat ez a lány pár szexi szelfi miatt

Kambodzsában kicsit máshogy működnek a dolgok, és egy-egy dögösebb fotó miatt óriási bajba lehet kerülni.

Hightech kozmetikumokkal szépüljünk! (x)

A 100% hatóanyag kozmetikumokban bízhatunk, mert ezek a készítmények az arcápolás csúcsát jelentik. Méltán van helyük a professzionális, luxus