„Egy hétig maszkban edzettem, ez történt”

Lehet ez az új normális?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Egy hétig maszkban edzettem, ez történt”

Ha az elmúlt néhány hónapban te is az otthon is elvégezhető gyakorlatokat választottad, akkor biztosan egyszerre fura és szuper érzés visszatérni az edzőterembe. Csakhogy az extra furává teszi a dolgokat, hogy ott is vannak biztonsági előírások.

Ezt tapasztalta a Women’s Health magazin újságírója, Morgan Fargo is, aki Nagy-Britanniában azzal szembesült, hogy maszkban kellene edzenie, miközben természetesen tartja a távolságot is a többiektől. Éppen ezért, úgy döntött, hogy mielőtt élesben kipróbálná a maszkos testmozgást, először otthon próbálja ki a dolgot egy hétig.

„Az öt nap alatt kétféle maszkot használtam: egy otthon készített és egy boltban vásárolt darabot. Utóbbi a klasszikus, egyszer használatos maszk, előbbit pedig egy virágos anyagból készítette egy barátnőm úgy, hogy az orromtól az államig befedje az egész arcom. Öt különböző mozgásfajtát próbáltam ki – egyet-egyet minden nap”– írta Morgan.

Hétfőn a sort az újságíró erősítéssel kezdte: használt kettlebellt, súlyzót és gumiszalagot is. A maszk (az egyik eldobhatóval kezdte) nem gátolta a mozgásban, nem izzadta át, egyedül az zavarta, hogy nem vethetett egy gyors pillantást lefelé a guggolások közben. Ezzel szemben a második napra rendelt futást már sokkal jobban megszenvedte. 

„Szögezzük le, hogy nem szeretek futni, de sajnos muszáj, úgyhogy ez sem maradhatott ki a listáról. Kezdetben még csak melegem volt a maszk alatt, de mivel mindenhol meleg volt, még nem zavart. Aztán egyre kényelmetlenebb lett: húzta a fülem, ami egyre jobban fájt, és kevésbé tudtam benne levegőt venni. Egyértelművé vált számomra, hogy nagyon rossz maszkban futni, nem ajánlom senkinek.”

Szerdán következett a köredzés, majd másnap a HIIT-edzés mindkettő esetében az izzadás jelentette a legnagyobb problémát, amitől a maszk szinte rátapadt Morgan arcára. Ehhez jött még pluszban a tény, hogy nem tud az arcát takaró kendőtől meginni egy korty vizet, vagy épp megtörölni az arcát. Úgyhogy elkezdett attól parázni, hogy ezek után csúnyán kipattog majd az arca a maszk alatt.

A hetet egy kis pilatesszel zárta: szinte észre sem vettem, hogy van rajtam valami, nem volt sem túl izzasztó, sem kényelmetlen. Sőt, még segített is abban, hogy jobban odafigyeljek a légzésemre, ami a pilatesnél nagyon fontos, maszkban pedig jobban hallani a levegővételeket.”

Morgan összességében azt ajánlja, hogy a biztonság kedvéért legyen rajtunk maszk az edzőteremben is, mert nem annyira vészes a dolog. Egyszerűen csak figyelj arra a bőröd védelmében, hogy mozgás után tisztítsd meg alaposan az arcod, a többször használatos maszkot pedig mosd ki.

Címkék: arcmaszk futás HIIT kipróbálta köredzés maszk pilates sport

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Így csinálhatsz izgalmas fogást a salátádból

Így csinálhatsz izgalmas fogást a salátádból

Készülj, mert leszámolunk a tévhittel, hogy a saláta unalmas! Ezek a receptek bizonyítják, hogy a legizgalmasabb fogások zöldségből készülnek.

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Hiába fogadsz meg minden jótanácsot IS a pihentető alvás érdekében, reggelente így is morcosan ébredsz? Akkor erre az alvós-trükkre vártál egészen mostanáig!

Magyar sztárok, akik a legnagyobb átalakuláson mentek keresztül

Nagy fogyások, stílusváltások: már rá sem ismernél ezekre a magyar sztárokra 10 évvel ezelőtt!

Emily Ratajkowski megmutatta, hogy néz ki a teste egy hónappal a szülés után

Nekünk csak egy kérdésünk van: hogy lehet valaki ilyen lehetetlenül tökéletes azután, hogy életet adott egy babának? Emily Ratajkowski talán nem tudja a választ, de prezentálja.