8 dolog, ami segít, hogy a leggyorsabban túltedd magad a szakításon

Pár trükk és teljesen újjászületsz a nagy búcsú után.

8 dolog, ami segít, hogy a leggyorsabban túltedd magad a szakításon

Még azt is megkérdőjelezed, hogy mi értelme az életnek Nélküle, és szíved szerint pizsiben depiznél egész nap. Szerencsére te is tudod, hogy ebben az állapotban nem maradhatsz örökké, és ez már jó kiindulási alap. Összeválogattuk neked a legütősebb és leghatékonyabb módszereket, hogy minél gyorsabban azzá válhass, akivé mindig is szerettél volna: a legmenőbb éneddé (igen, akár pasi nélkül is).

1. Zuhanyozz minden nap

Hogy mi?! Tényleg, ez a tanácsa Kristie Norwood pszichológusnak és ha belegondolsz, teljesen igaza van: “A saját higiéniai szükségleteid előtérbe helyezésével és extra odafigyeléssel arra, hogyan nézel ki, a lelked is jobb állapotba kerül.”

 

2. Légy kreatív

És írd össze, hogy mire vágysz az életben, miket szeretnél elérni. Ha megvagy a listával, keress hozzá képeket és ragaszd fel a saját jövőkép tábládra. Ha minden nap ránézel, tudni fogod, hogy mennyi minden vár még rád és milyen csodás dolgokat akarsz még elérni. Kinek van ideje szomorkodni egy ex miatt, ha ennyi célod van?

 

3. Flower Power

Mi a kedvenc virágod? Vegyél belőle egy nagy csokorral és tedd a legszebb vázába. Mire ki kell dobnod őket, az érzéseid is veszítenek az erejükből és szimbolikusan elengedheted az utolsó rossz gondolataidat is a növényekkel együtt.

 

4. Irány vakációzni

Sheri Heller terapeuta szerint egy békés hely felkeresése azonnal elvonja majd a figyelmedet a fájdalmadról és jobban tudsz a gyógyulásra koncentrálni. Mondjuk az a tuti hely, ahova a volt pasid sosem akart elvinni, mert szerinte túl uncsi?

 

5. Gondold újra az otthonod

Ha nincs lehetőséged megcélozni az álom desztinációt, változtass a közvetlen környezeteden! Dobáld ki vagy ajándékozd el az összes felesleges holmit, amit nem használsz és csak lekötik a helyet (és az energiáid) és vegyél új dolgokat. Nem kell hatalmas költekezésre gondolnod; néhány szép díszpárna vagy égősor is azonnal hangulatossá varázsolja majd a teret.

 

6. Írj neki

Méghozzá egy nagyon őszinte emailt, amiben minden sérelmedet leírod. Ne fogd vissza magad, zúdítsd rá az összes haragod! A végén viszont ne küldd el neki, egyszerűen töröld ki és vele együtt törlődik majd a mérged (egy része) is.

 

7. Támaszkodj a barátaidra

Ami pedig ennél is fontosabb: ne pörögj azon, hogy terhet jelentesz a BFF-ednek! Ha túlzásba viszed úgyis szólnak, egyébként pedig örömmel segítenek és velük hamarabb is túl tudsz majd lépni az exeden.

 

8. Ne hibáztass senkit

Főként ne saját magadat! Állj le a „mi lett volna, ha” kezdetű mondatokkal és fogadd el a történteket. Az elfogadás a legfontosabb lépés az újrakezdés vezető úton. Hidd el, mindent jól csináltál, ha pedig nem, akkor legközelebb nem követed el újra ugyanazt a rossz lépést, mert egy életre megtanultad a leckét.

Még több

Body