Meddig szabad használni egy tampont?

Néhány óra után ki kell cserélni vagy akár aludni is lehet vele? Most végre kiderül!

Meddig szabad használni egy tampont?

Bár senki nem szereti bevallani, szinte mindenkivel megesett már, hogy egy kicsit túl sokáig hagyta bent a tampont a menstruációja idején. De mi számít „túl soknak” a valóságban?

Az InStyle-nak nyilatkozó női egészségügyi szakértő, Sherry Ross szerint körülbelül 8 óra a max, amit biztonságosan bevállalhatsz. Ez tehát azt jelenti, hogy akár alhatsz is tamponnal, de csak akkor, ha ennél nem maradsz tovább az ágyban.

„A fertőzések és a Toxikus Sokk Szindróma (TSS) esélye is megnő, ha nem használod a lehető leghigiénikusabb módon a tampont” – mondta, majd hozzátette, a vérrel teli tampon egy idő után kiváló táptalajt biztosít a hüvelyben a baktériumoknak és más kórokozóknak, amik kényelmesen megtelepedhetnek rajta. Ezért érdemes 4-8 óránként cserélni, éjszakára pedig mindenkinek inkább a betétet ajánlja.

A vagina pH egyensúlya nagyon könnyen kibillenhet, és ha ez megtörténik, tényleg csúnya és kellemetlen fertőzéseknek nézhet elébe az ember lánya. Ez elkerülhető azzal is, ha mindig megfelelő méretű tampont választasz, ami tökéletesen megfelel a vérzésed erősségének. Se a kisebb, se a nagyobb nem tesz jót, erre szintén oda kell figyelned.

Phytotec

Még több

Body