Ezért érzed magad extra érzékenynek jógázás után

Kiderült, hogy nem egyedi eset, ha elsírod magad jógaórán!

Ezért érzed magad extra érzékenynek jógázás után

Imádsz jógázni, és/vagy a karantén alatt próbáltad ki a Cosmo online óráit? Nem csodálkoznánk, ha lett volna legalább egy olyan tapasztalatod, amikor a nyugodtság helyett hatalmas érzelemhullám borított el az óra után, vagy akár egy gyakorlat kellős közepén. Ne aggódj, nem te vagy az egyetlen, akivel ez előfordult! A Bustle-nek nyilatkozó szakértő szerint teljesen normális, sőt gyakori jelenségről van szó.

„Szokatlan érzés lehet úgy beülni jógázni, hogy teljesen jól érzed magad, majd váratlanul elöntenek az érzelmek. Rengeteg embert láttam már ezen átmenni. Vannak, akik hagyják, hogy lecsorogjon a könny az arcukon, mások pedig inkább kiszaladnak a teremből. Teljesen természetes ez az egész”– magyarázta Kathryn Budig jógaoktató.

Egyszerűen az van, hogy néhány póz olyan megkönnyebbüléssel, felszabadító érzéssel jár, hogy megkönnyezed. A szakember szerint ilyen a csípőnyitó galambpóz, vagy amikor tevepózzal lemész hídba. A savasana, vagyis hullapóz is ilyen, pedig ennél csak fekszel a hátadon, mégis elérzékenyülhetsz közben.

„Van egy teória, miszerint a fel nem dolgozott érzelmek a medence tájékán, és az azt körülvevő izmokban raktározódnak. Így, ahogy a fizikai nyomást feloldod a csípődben, nem meglepő, ha ezzel együtt az érzelmi nyomás is kiszökik. Jógázás közben a napi problémák helyett saját magadra koncentrálsz, ami gyakran jelenti azt, hogy végre szembenézel egy feltáratlan érzéssel”– fejtette ki a dolog hátterét Budig.

Még több

Body