Forradalmi újítás a mellimplantátum technológiában(x)

Bartuszek Tündét, a POLY-GROUP Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a mellimplantátumok piacán megjelent forradalmi újításról

Forradalmi újítás a mellimplantátum technológiában(x)

Milyen céllal hozták létre a világ első és egyetlen könnyített súlyú implantátumát?

Bartuszek Tündét, a POLY-GROUP Kft. ügyvezető igazgatója

A B-Lite® könnyített súlyú implantátumokat Dr. Jacky Govrin-Yehudain találta fel, miután nők ezreinél figyelte meg a gravitáció mellszövetre gyakorolt negatív hatását. Célja az volt, hogy az implantátumok súlyának csökkentésével a gravitáció hatását, így a szövetekre nehezedő húzóerőt minimalizálja. Számokban kifejezve ez a következőt jelenti: általános esetben egy 400 cm3 térfogatú implantátum súlya is 400 gramm, ezzel szemben a B-Lite® implantátumoknál a változatlan térfogat mellett a súly 30%-al kevesebb, ebben az esetben mindössze 280 gramm. Az implantátumokat úgy tervezték, hogy jobban kiszámítható, hosszú távú természetes megjelenést és érzetet biztosítsanak.

Milyen lényegi tulajdonságait emelné ki a B-Lite® implantátumoknak?

A B-Lite® az elmúlt 30 év első igazi újítása a mellimplantátum technológiában. Olyan klinikailag bevált anyagok egyedülálló kombinációja, mely által úgy lehet csökkenteni a mellimplantátum súlyát, hogy közben a méret és a térfogat változatlan marad. Ezt a könnyítést egy szabadalmaztatott technológiával érték el, ahol az űripar számára tervezett, nagy tisztaságú boro-szilikát mikrogömbök tökéletesen összekapcsolódnak a legújabb generációs, rendkívül kohezív, orvosi minőségű szilikon géllel. Ez az egyedülálló összetételű, forma-stabil gél akár 30%-al kevesebb súlyt jelent a hagyományos implantátumokhoz képest. A B-Lite®-ot 2013-ban mutatták be és világszerte több, mint 40 ország vezető sebészei használják és ajánlják.

A megfelelő implantátum kiválasztása egy olyan döntés, amelyet a páciens egyéni igényei alapján a sebész és páciense közösen hoznak meg.  Mind a kerek, mind az anatómiai formájú B-Lite® implantátumok háromféle felszínnel és 3 projekcióval érhetők el, így minden páciens számára maximális választási lehetőséget kínálnak.

Hosszú távon milyen előnyökkel jár ez a forradalmi újítás?

A kisebb súly miatt kevesebb húzóerő, illetve dinamikus erő éri a mellszövetet, így idővel kisebb az esély a megereszkedésre, a dinamikus mozgásból eredő megnyúlásra. A páciensek kevesebb fájdalomról számolnak be a műtét után és gyorsabban visszatérhetnek a szokásos tevékenységeikhez. A kisebb súly nagyobb kényelmet jelent napi szinten. A páciensnek nagyobb térfogatú melle lehet kisebb össztömeg mellett, hosszú távú egészsége szempontjából pedig kiemelendő, hogy a B-Lite® implantátumokat úgy tervezték, hogy jobb diagnosztikai képet adjanak. A mammográf alatt a B-Lite® gél áttetszőbb, mint a szilikon, így tisztább képet és jobb átláthatóságot tesz lehetővé. A hagyományos szilikon implantátumokhoz képest a B-Lite® implantátumok ultrahangos vizsgálata során kevesebb műtermék keletkezik és jobban meg lehet határozni a héj állapotát.

A POLYTECH cégnél mi garantálja a páciensek biztonságát?

A POLYTECH a mell- és testkontúr implantátumok piacvezető gyártó cége. Minden implantátumot a legnagyobb gondossággal és a legkiválóbb minőségben gyártanak Németországban.

A POLYTECH implantátumokat viselő páciensek részére a cég exkluzív garancia programot kínál. Az „Implants of Excellence” élethosszig tartó cserét biztosít a termék hibájából bekövetkező falszakadás esetén, beleértve az ellenoldali mell korrekciót is. Ennek igénybevételéhez a pácienseknek regisztrálniuk kell a www.polytechhungary.com vagy a www.polytechhealth.com oldalán, a beavatkozást követő 6 hónapon belül. A regisztráció ingyenes. A regisztráció után a páciens tagsági kártyát és garancia bizonyítványt kap, melyek tartalmazzák az implantátummal és a műtéttel kapcsolatos összes információt.

A POLYTECH az egyetlen mellimplantátum gyártó cég, amely elkötelezett egy proaktív, éves betegkövetési program mellett, hogy hosszú távon nyomon követhesse mi történik a páciensekkel és implantátumaikkal.

Még több

Body