5 étel, ami garantáltan lehűt a melegben

Nem bírod már a kánikulát? Ezek a finomságok segíthetnek, hogy jobban érezd magad!

5 étel, ami garantáltan lehűt a melegben

Bármilyen furcsa, nem a jegesre hűtött dinnye vagy a fagyi a megoldás ilyenkor, hanem a melegebb ételek és italok. A tested ugyanis még több hőt kénytelen termelni a hideg ennivaló hatására, hogy kompenzáljon, ezért ezek nem túl praktikusak a kánikulában.

Leves, leves, leves minden mennyiségben

Minél melegebb van odakint, annál több folyadékra van szüksége a szervezetednek. Erre és a hőségre szuper megoldást jelenthetnek a levesek, persze nem forrón, hanem inkább szobahőmérsékleten fogyasztva. A könnyebb verziókat válaszd, most hanyagold a krémleveseket, tejszínnel készült leveseket.

Gyógytea, gyümölcstea

A tea szintén kiváló döntés a melegben, persze ezt sem szabad túl forrón szürcsölni. Válassz olyat, ami nem csak finom, de egészséges is. tegyél bele egy kis citromot és mézet. Hamar jobban fogod érezni magad, meglátod!

Joghurt

A natúr joghurt eleve jobb választás, mint mondjuk a tejföl, hiszen jóval alacsonyabb a zsírtartalma és egészen sok benne a fehérje. Szóval mindig egészséges, nyáron pedig különösen, mert jót tesz az ember vízháztartásának.

Uborka, zeller

Mivel nagy a nedvességtartalmuk, az uborka és a zeller nagyszerűen hidratálnak, ezért mindkettő kitűnő választás. Érdemes reggel és este is fogyasztani belőlük.

Csípős ételek

A csípős ételektől a legtöbben azonnal izzadni kezdenek, amiről azt gondolnád, hogy rossz a nagy melegben. De éppen ellenkezőleg, ez segít a testnek lehűlni!

Még több

Body