Ez történik a testeddel, ha nem alszol eleget

Nagyon rossz hatással van rád a kevés alvás. Elmondjuk, miért!

Ez történik a testeddel, ha nem alszol eleget

Árt a szívednek

Egy felmérés szerint azoknak van nagyobb hajlama a szívbetegségekre, akik huzamosabb ideig 5 óránál kevesebbet alszanak éjjelente. Persze a fordítottja sem jó, a szíved azt sem viseli túl jól, ha 9 óránál többet durmolsz.

Leáll az agyad

Ha nem alszod ki magadat, akkor egyszerűen képtelen vagy koncentrálni a suliban vagy a munkahelyen. Ennek oka, hogy az agyad nagyon fáradt marad, nem megy neki a problémamegoldás, a fókuszálás, még egyszerű döntéseket sem képes meghozni.

Csökken a libidó

Egy felmérésben megállapították, hogy azoknak a pasiknak, akik huzamosabb ideig nem alusszák ki magukat, csökken a tesztoszteron szintjük. 5 vagy annál kevesebb átaludt óra esetén ráadásul a szexhormonok mennyisége is leesik, akár 10-15 százalékkal. Utóbbi már a nőkre is igaz!

Meghízol

A rossz és/vagy kevés alvás hosszútávon hízáshoz vezethet. Ennek oka, hogy a szervezeted fáradtan több ételhez szeretne jutni, mint amire szüksége van, hogy „túléljen”. Ne engedj ilyenkor a csábításnak, inkább igyekezz minél több olyan szokást kialakítani, ami hozzásegít a pihentető alváshoz. Nyugi, ha odafigyelsz, jövő héten is rád jön majd a kedvenc farmerod!

Könnyebben megbetegszel

A tudósok már régen rájöttek, hogy a jó alvás szinte egyet jelent az erős immunrendszerrel. A szervezetünk ugyanis éjszakánként regenerálódik, ezek a folyamatok pedig nagyon fontosak, hiszen csak így őrizhetjük meg az egészségünket.

Még több

Body