Ez a legfinomabb gluténmentes süti, amit most azonnal ki kell próbálnod

Köszönj szépen az új legjobb barátodnak, az epres banánkenyérnek!

A banánkenyér a reneszánszát élte a karanténidőszak alatt (megmutattuk például azt is, hogyan készítsd el pillanatok alatt egy bögrében), de most már egy új süti vette át a helyét az otthoni sütimestereknél: a banánkenyér epres változata! Pink, tele van fincsi eperrel, egyszerű és ráadásul gluténmentes. Ez az a recept, amit el kell tenned, hogy megvillantsd a jövő nyári kerti partin! Mutatjuk, hogyan készül, hogy alaposan begyakorolhasd a premierig. 

Hozzávalók

Száraz alapanyagok:

  • 1 bögre + 1 púpozott evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. borkősav
  • 1/4 tk. só

Nedves alapanyagok:

  • 113,5 g vaj
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1 bögre eper, felszeletelve
  • 10 csepp természetes piros ételfesték
  1. Kockázd fel az eprek 2/3-át  és szórd meg a nagy evőkanál gluténmentes liszttel. Jól forgasd össze.
  2. Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, egy másikba pedig rakd bele a vajat, amit verj krémesre a cukorral. Ezután mehet bele a tojás (megint mixeld össze), a tejföl és a vanília (újabb keverés), majd szórd bele a száraz alapanyag-mixet. Óvatosan forgasd össze.
  3. Mehet bele az ételfesték! Ha rendesen eloszlott, és az egész tészta szép rózsaszín, add hozzá a liszttel bevont eperdarabokat. Öntsd a tésztát a tepsibe, és díszítsd a tetejét a maradék eperszeletekkel.
  4. 50-60 perc alatt a 180°-ra előmelegített sütőben süsd meg.

Még több

Body