4 jel, hogy ideje szakítanod a pasiddal

Ezekből tudni fogod, mit kell tenned!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

4 jel, hogy ideje szakítanod a pasiddal

1. Amikor nem te vagy az első

Szakíts, ha…

úgy érzed, hogy nem vagy nála prioritás, olyan, mintha nem törődne veled a másik. Persze hatalmas különbség van aközött, ha a pasid alapból nagyon elfoglalt, vagy ha csak simán nem szakít rád időt. „Ha a párod következetesen hagyja figyelmen kívül az igényeidet és az akaratodat, még úgy is, hogy kommunikálod felé, akkor nem értékeli a kapcsolatotokat” – mondja Parisa Ghanbari pszichoterapeuta, aki szerint így sosem leszel kielégítve érzelmi szinten, így ideje továbblépned.

Maradj vele, ha…

azt látod, hogy próbálja megadni neked azt a figyelmet, amire vágysz, annak ellenére, hogy tudja, jelenleg nem szárnyal a kapcsolatotok. Ezek a jelek segíthetnek: párkapcsolati terápián gondolkodik, önsegítő- vagy párkapcsolati könyvet olvas és próbálja alkalmazni a tippeket.

2. Kiborít a közös jövő gondolata

Szakíts, ha…

nem látod magatokat együtt a jövőben. Ha egyszerűen nem esik jól arra gondolni, hogy megkéri a kezed/összeházasodtok/közös gyerekeket neveltek és minden fontos dolgot együtt éltek át, az erős intő jel lehet! „Ha továbbra is vele maradsz, azzal csak elveszed tőle a lehetőséget, hogy megtalálja az igazi boldogságot – és ugyanúgy magadtól is” – mondja Markesha Miller pszichoterapeuta.

Maradj vele, ha…

minden bizonytalan a jövőddel kapcsolatban. Egyáltalán nem gond, ha nincs minden lépésed precízen megtervezve előre, és az sem baj, ha nem tudod megmondani, hogy látod magad 5 év múlva. Markesha szerint először ki kell találnod, mit szeretnél, és ha ezek között a gondolatok között a pasid is szerepel, akkor nincs miért szakítanod vele.

Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Nem ugyanúgy éreztek

Szakíts, ha…

úgy érzed, a pasid jobban szeret téged – vagy fordítva. Minden kapcsolatban normális, hogy változnak, formálódnak az érzések. De ha a pasid fülig beléd van zúgva, te pedig úgy vagy vele, hogy „majd biztos jönnek az érzéseid maguktól” vagy csak erősen kedveled a másikat, akkor nem szabadna erőltetned a dolgot. Lehet, hogy nem a megfelelő személlyel próbálkozol, vagy csak az időzítés rossz, de ebből sosem lesznek valódi, mély érzelmek.

Maradj vele, ha…

még nem volt időtök arra, hogy leüljetek és megbeszéljétek az érzéseiteket. Ha úgy érzed, te nagyon komolyan gondolod a kapcsolatotokat, a pasid viszont olyan, mintha egy másik filmet nézne – mondd el neki. Simán lehet, hogy ugyanazt akarja tőled, amit te tőle, csak nem tudja úgy kifejezni az érzéseit, ahogy te.

4. Megragadtál és unatkozol

Szakíts, ha…

már semmilyen közös programtól nem érzed elégedettnek magad. Ha már mindenféle közös programon túl vagytok, te mégsem érzed azt, hogy szorosabban kötődsz a pasidhoz, ideje továbblépned. Főleg akkor, ha elképzeled, milyen lenne az életed nélküle, és jólesik belegondolni.

Maradj vele, ha…

egyszerűen csak a könyöködön jön ki a közös Netflixezés. Amikor még aktívan randiztatok, mindenfelé jártatok együtt, most viszont alig mozdultok ki. Hatalmas a különbség aközött, ha a pasidat unod vagy ha a pasiddal együtt unatkozol. Ez az utóbbiba tartozik, amin könnyen segíthetsz, ha újra szerveztek néhány izgi programot.

Címkék: hogy ideje szakítani jelek párkapcsolat párkapcsolati gondok szakítás szerelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

6 egészséges szokás, ami pár hónap alatt megváltoztatja az életed

6 egészséges szokás, ami pár hónap alatt megváltoztatja az életed

Életmódot váltani nem is olyan bonyolult, mint hinnéd, csak a megfelelő szokásokkal kell kezdeni.

Harry herceg kitálalt

Meghan után most Harry borította a bilit – a legújabb interjújában a herceg egyáltalán nem fogta vissza magát!

Így csinálhatsz izgalmas fogást a salátádból

Készülj, mert leszámolunk a tévhittel, hogy a saláta unalmas! Ezek a receptek bizonyítják, hogy a legizgalmasabb fogások zöldségből készülnek.

Ettől a módszertől sokkal frissebben ébredsz majd reggelente

Hiába fogadsz meg minden jótanácsot IS a pihentető alvás érdekében, reggelente így is morcosan ébredsz? Akkor erre az alvós-trükkre vártál egészen mostanáig!

Magyar sztárok, akik a legnagyobb átalakuláson mentek keresztül

Nagy fogyások, stílusváltások: már rá sem ismernél ezekre a magyar sztárokra 10 évvel ezelőtt!