2020.10.27.@ 16.10

Napi meglepetés: jógázz újra Nagy Annával és a Cosmo.hu-val!

Hajlamos vagy már vasárnap délután rástresszelni a hétfőre? Ennek hamarosan búcsút inthetsz, a Cosmo és a Yogasecrets közös online jógaórái ugyanis visszatérnek, ráadásul hamarabb, mint gondolnád! A részletekről kedvenc oktatódat, Nagy Annát faggattuk!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Napi meglepetés: jógázz újra Nagy Annával és a Cosmo.hu-val!

Cosmo: A karantén alatt rengetegen jógáztak online a Yogasecrets csapatával a Cosmo Facebook oldalán. Hogyan élted/éltétek meg ezt az időszakot?

Nagy Anna: Nagyon nehéz volt mindenki számára, de azt hiszem, most már bátran kijelenthetem, hogy nekem akkor ez a közösség adott erőt ahhoz, hogy túléljük ezt az egészet. Soha nem gondoltam volna, hogy az online jóga ilyen erős és jó energiákat képes létrehozni! Minden túlzás nélkül nekünk ezek az órák jelentették akkor a reménysugarat.

C.: Milyen visszajelzéseket kaptál az online jógaórák után?

Nagy Anna: Akkor tudatosult bennem igazán, hogy ha nem kaptuk volna meg ezt a lehetőséget, akkor valószínűleg soha nem jutott volna el ennyi emberhez a jógánk. Olyanokhoz például, akik egészen addig teljesen elzárkóztak ettől a mozgásformától, az online órák hatására viszont azóta az életük részévé vált. Sok anyukának pedig az a napi egy óra jelentette az énidőt, ami aztán erőt adott a továbbiakhoz.

Kép: Nagy Anna

C.: A stúdióitok a karantén óta szerencsére újra kinyitottak, a Yogasecrets és a Cosmo.hu közös online jógaórája pedig már most vasárnap elstartol. Mire számíthatnak majd az érdeklődők?

Nagy Anna: Amióta újra kinyitottunk, folyamatosan azt mondogatjuk, hogy mennyire szerettük a cosmós órákat, az online közvetítéseket azonban egészen idáig nem tudtuk kivitelezni, mert csak egy termünk volt, ahol folyamatosan mentek a jógaórák. Azóta viszont szerencsére a stúdiónk kibővült, így most már minden vasárnap várjuk a jógázni vágyókat 16 órától a Cosmo Facebook oldalán!

C.: Mi inspirálta az új online jógasorozatot? 

Nagy Anna: Ősz is van, az idő is rossz, ez pedig teljesen rányomhatja a bélyegét az emberek hangulatára, de mi maximálisan hiszünk benne, hogy az online jóga megint olyan plusz energiákat adhat, mint a karantén ideje alatt. Szeretnénk mindent megtenni azért, hogy jobbá tegyük a vasárnapokat, most csak ez lebegett a szemünk előtt!

C.: Milyen gyakran érdemes jógáznia annak, aki hajlamos rástresszelni a mindennapokra?

Nagy Anna: Mindannyiunk életében vannak olyan napok, amikor szó szerint mindenből elegünk van, de bárki, aki jógázik, az elmondhatja, hogy amikor ilyen hangulatban ráállunk a jógaszőnyegre, akkor valahogy minden megváltozik. Eltelik 10 perc, és már egy kicsit jobb is, eltelik 20 perc, és hirtelen elfelejti az ember, hogy mi volt a baja eredetileg, az óra végére ráadásul a kezdeti rossz érzés egy totális boldogsággá alakul. Én azt javaslom, hogy ahányszor csak teheted, vedd elő a jógaszőnyegedet, a szorongásnak pedig nyoma sem lesz!

Kép: Nagy Anna

C.: Mibe szoktál kapaszkodni a jógán kívül, ha nagyon el vagy havazva, és alig van időd töltekezni?

Nagy Anna: Nem vagyok olyan típus, aki ilyenkor felhívja az egyik barátnőjét, mert abból csak egy hatalmas panaszáradat lenne, ami még jobban lehúzza az ember energiáit. Szerintem ilyenkor sokkal jobb és hasznosabb a magány, nekem legalábbis ez vált be. Van egy hegy, ahova ilyenkor fel szoktam sétálni egyedül, és bár amíg felfelé megyek, addig folyamatosan kavarognak a gondolataim, de a hegy tetejére érve – ami azért egy jó kis fizikai igénybevétel – mégis mindig megnyugszom, mintha felülről látnám az egész világot. Ilyenkor mindig ráeszmélek, hogy az a probléma, ami az íróasztalnál ülve még a világ legnagyobb gondjának tűnt, az a hegy tetején már egyáltalán nem az.

C.: Hogyan készüljenek a jógázni vágyók vasárnap?

Nagy Anna: A jógaszőnyegre sokszor akkor vezet az út, amikor valami nehézséggel kerülünk szembe, vagy valamilyen veszteség ér bennünket az életben. Épp ezért most vasárnap az elfogadást és az elengedést fogjuk gyakorolni. Mindenféleképpen szükség lesz gyertyára, annak a lángjával fogunk ugyanis dolgozni.

Címkék: cosmopolitan jóga mozgás Nagy Anna online jóga szorongás vasárnap yogasecrets

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Kiderült, hogy hat a kávé a sportteljesítményedre

Kiderült, hogy hat a kávé a sportteljesítményedre

És az is, hogy pontosan mikor érdemes innod egy fincsi lattét.

Ez az első állam, ahol ingyenessé tették a menstruációs kellékeket

Mi csak remélni tudjuk, hogy minél több ország követi majd a példáját!

Hihetetlen, mit találtak a rajongók Vanessa Hudgens új pasijáról

Amit egyszer kiírsz a netre, az örökre ott is marad!

Katalin hercegné óriási rekordot döntött

Nem egyedül tette, de nagy része volt benne.

Ilyen hatással van a kapcsolatra a hatalmas korkülönbség

Kiderült végre, hogy mennyire para, ha sokkal idősebb nálad a szerelmed.

7 cucc a ‘90-es évekből, ami újra trendi, és imádjuk

Talán egy-két darabot vagy kiegészítőt te is őrizgetsz még otthon.

Ezekkel a módszerekkel tényleg elkerülheted a másnaposságot

Mutatjuk, az alap trükkökön kívül mit vethetsz még be, hogy biztosra menj!

Zendaya vadiúj frizurája lesz 2021 egyik legnagyobb hajtrendje

A színésznő soha nem tud mellélőni!

Lopással vádolják Jennifer Lopezt

Csendben jegyeznénk meg, hogy picit elsiették a vádakat…