Ezek a koronavírus új változatának fő tünetei

Van egy lényeges különbség az eredeti vírus és a mutáció között.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezek a koronavírus új változatának fő tünetei

Magyarországon lassan egy éve tart a koronavírus-járvány, ami alatt rengeteg fogalommal szóval bővült a napi szóhasználatunk – olyanokkal, mint például a szociális távolságtartás, karantén vagy pandémia. Sőt, ma már azzal is nagyjából mindenki tisztában van, mit jelent az FFP 2 és KN95. Az egy év alatt megismert vírusról kiderült, hogy változatos tüneteket produkál a betegeknél, de a köhögés, láz, az ízérzékelés- és szaglás elvesztése tartoznak a legáltalánosabbak közé.

Nemrég pedig felütötte a fejét a koronavírus új variánsa is, ami a 50-70 százalékkal gyorsabban terjed az eddigi változatoknál. Nagy-Britanniából indult, de már több, mint 30 országban jelen van, köztük Magyarországon is. A vírusmutációról a brit központi statisztikai hivatal (Office for National Statistics) készített most egy új kutatást, amiből kiderült, hogy az milyen tüneteket okoz.

Leggyakrabban ezek fordulnak elő:

  • fejfájás
  • fáradtság
  • torokkaparás
  • köhögés
  • izomfájdalom

A kutatók 2020 november 15 és 2021 január 16 között olyan pozitív eseteket vizsgáltak meg, akik az eredeti és az új koronavírus variánson is átestek. Megkérdezték tőlük, milyen tüneteket tapasztaltak a két időszak alatt, milyen különbségekre lettek figyelmesek. A kutatás megállapította, hogy bár nagy az átfedés a tünetek között, az új mutáció esetében kevésbé jellemző az ízérzékelés- és szaglás elvesztése.

Címkék: brit mutáns vírus covid-19 fő tünetek koronavírus koronavírus új mutáció tünetek új variáns

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Most akkor evés előtt vagy után kell fogat mosni? Mint kiderült, nagyon nem mindegy!

Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Ha ezeket a mini-stresszforrásokat kiiktatod az életedből, máris könnyebbek lesznek az éjszakáid.

Nem látod az edzés eredményét? Valószínűleg ez a hiba okozza

Minden nap kitartóan edzel akár több órán át és mégsem látod az eredményét? Akkor lehet, hogy túl sokat edzettél. Hogy ez hogy lehetséges? Olvass tovább!

Ha a hüvelyed beszélni tudna, ezt a 3 dolgot biztosan elmondaná edzés után

Most, hogy búcsút mondtál a nyárnak és ezzel együtt a csaló napok tömkelegének és a hizlaló strandkajáknak, ideje rápörögnöd az edzésre, hogy hatékonyan és energikusan teljenek a home office-ban töltött napjaid. Hogy megúszd intim fertőzések nélkül, jó, ha bevezetsz néhány fontos szabályt.

Ne köss kompromisszumot, ha bugyiról van szó!

Fogadjunk, te is jártál már úgy, hogy egy-egy csipkés fehérnemű elcsábított, de aztán a bugyis fiók mélyén végezte, mert ugyan csinos volt, viszont minden kényelmet mellőzött. Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd a szexis darabok és a praktikum között.

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)

A tested tudatja veled, ha baj van, ezért nem árt, ha a számodra küldött „jelzéseit” jól is értelmezed. Intim problémák esetén a megváltozott hüvelyfolyás jellege alapján tudod megkülönböztetni, hogy bakteriális fertőzéssel vagy hüvelygombával állsz-e szemben. A kétféle betegség általában eltérő kezelést kíván.

Vallomás életem legjobb, legszörnyűbb és végül legmesésebb csapatépítőjéről

Halihó, Cosmo-lány! Most megosztom veled a saját történetemet, ami elképesztően szuperül indult, aztán végtelenül ciki lett, de mégis, ez volt a legjobb csapatépítő, amin valaha részt vettem!