Itt a bizonyíték, hogy Harry nagyobb átalakuláson ment át, mint gondolnád

Kezdi levetkőzni a brit akcentusát.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Itt a bizonyíték, hogy Harry nagyobb átalakuláson ment át, mint gondolnád

Harry és Meghan már több mint 1 éve jelentették be a lemondásukat, és nem sokkal utána el is költöztek a naposabb Kaliforniába. Hogy ez milyen hatással volt a herceg nyelvhasználatára és akcentusára, arról Jennifer Dormant szociolingvisztát faggatta a brit Cosmo. A párt legutóbb közös podcastjukban, az Archewell Audióban hallhattuk beszélni, ahol a szakértő máris felfigyelt egy-két változásra Harry beszédében.

„A ’ti, srácok’ (you guys) kifejezés amerikai eredetű, amivel a herceg megszólította a hallgatókat a podcast beharangozója és az adás alatt is. Az első epizódban ráadásul tipikus amerikai szóhasználatot is megfigyelhetünk nála, amikor azt mondja, hogy ’fantasztikus’ (awesome) – amin még a felesége is elmosolyodott” – magyarázza Jennifer. Harry az adás vége felé is elejtett egy-két olyan kifejezést, amit Angliában nem használnak: „a ’szeretet mindig győz’ és a ’bennünk rejlő erő’ két nagyon pozitív és felemelő mondás, amit a tengerentúlon élők optimista hozzáállásával azonosítunk.”

Fotó: Profimedia – Red Dot

És hogy mi áll a változás mögött? „Emberként belénk van kódolva, hogy szeretnénk kapcsolatot kialakítani azokkal, akik körülöttünk élnek. Az egyik legkönnyebb módja ennek, hogy megváltoztatjuk a beszédmódunkat, más szavakat és kifejezéseket használunk – sokszor anélkül, hogy tudatosítanánk” – meséli a szakértő, és hozzáteszi, hogy a kutatások bebizonyították, hogy mások akcentusának leutánzásával szimpátiát váltunk ki bennük. Mindenesetre Harry előtt még hosszú út áll, mire azt mondhatjuk, hogy végleg levetkőzte brit akcentusát, bár a szakértő szerint ebben az életkorban lehet, már nem történik teljes váltás a beszédstílusában.

Címkék: akcentus amerikai akcentus archewell audio brit akcentus harry átalakulása harry és meghan harry herceg meghan

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Ha ezeket a mini-stresszforrásokat kiiktatod az életedből, máris könnyebbek lesznek az éjszakáid.

Nem látod az edzés eredményét? Valószínűleg ez a hiba okozza

Minden nap kitartóan edzel akár több órán át és mégsem látod az eredményét? Akkor lehet, hogy túl sokat edzettél. Hogy ez hogy lehetséges? Olvass tovább!

Ha a hüvelyed beszélni tudna, ezt a 3 dolgot biztosan elmondaná edzés után

Most, hogy búcsút mondtál a nyárnak és ezzel együtt a csaló napok tömkelegének és a hizlaló strandkajáknak, ideje rápörögnöd az edzésre, hogy hatékonyan és energikusan teljenek a home office-ban töltött napjaid. Hogy megúszd intim fertőzések nélkül, jó, ha bevezetsz néhány fontos szabályt.

Ne köss kompromisszumot, ha bugyiról van szó!

Fogadjunk, te is jártál már úgy, hogy egy-egy csipkés fehérnemű elcsábított, de aztán a bugyis fiók mélyén végezte, mert ugyan csinos volt, viszont minden kényelmet mellőzött. Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd a szexis darabok és a praktikum között.

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)

A tested tudatja veled, ha baj van, ezért nem árt, ha a számodra küldött „jelzéseit” jól is értelmezed. Intim problémák esetén a megváltozott hüvelyfolyás jellege alapján tudod megkülönböztetni, hogy bakteriális fertőzéssel vagy hüvelygombával állsz-e szemben. A kétféle betegség általában eltérő kezelést kíván.

Vallomás életem legjobb, legszörnyűbb és végül legmesésebb csapatépítőjéről

Halihó, Cosmo-lány! Most megosztom veled a saját történetemet, ami elképesztően szuperül indult, aztán végtelenül ciki lett, de mégis, ez volt a legjobb csapatépítő, amin valaha részt vettem!