3 egészséges fogás, amivel pár perc alatt elkészülsz

Nem tudod, mit ebédelj? Mutatunk három szuper gyors és szuper egészséges finomságot!

Avokádós-tojásos pirítós (4 főre)

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó
  • 8 db tojás
  • 8 kis szelet kenyér
  • 8 cheddar sajtszelet
  • fél citrom leve
  • 2 paradicsom szeletelve
  • 8 db apróra vágott salátalevél
  • vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Így készítsd el: az avokádó húsát törd össze és keverd hozzá a citromlevet, plusz a sót és a borsot. A tojásokat kevés olívaolajon süsd meg, mindkét oldalukat és figyelj rá, hogy ne folyjanak szét.  Ezután a kenyérszeleteket alacsony hőfokon és egy kis vajon pirítsd meg egy serpenyőben. Ha kész, a forró pirítósra tegyél rá egy-egy szelet sajtot, ezután kenheted rá az avokádókrémet és mindegyikre jöhet egy-egy tojás. Tálalhatod is egy kis paradicsommal és salátával.

Ananászos sült rizs (4 főre)

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  • 3 bögre főtt barna rizs
  • 1 db nagy lilahagyma nagyobb szeletekre vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 bögre felkockázott ananász
  • 1 bögre zöldborsó
  • 3-4 evőkanál szójaszósz
  • fél bögre szezámmag
  • ízlés szerint chilipehely

Így készítsd el: Első lépésként főzd meg a rizst, és ha friss vagy fagyasztott borsót használsz, azt is párold puhára pici vízzel. Közben a hagymát és a fokhagymát dinszteld meg a szójaszószon. Ehhez add hozzá az ananászdarabokat is és pár perc alatt karamellizáld. Most már adhatod is hozzá a borsót, végül a rizst és pirítsd össze. Közben a szezámmagot olaj nélkül, serpenyőben pirítsd kicsit meg, de vigyázz nehogy megégjen. Ha kész vagy mindennel, tálalhatsz is, és szórd meg az ananászos sült rizs tetejét a szezámmaggal.

Zöldséges-sonkás frittata (4 főre)

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  • 1 db vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 375 ml tej
  • 55 g kukoricaliszt
  • 6 db tojás
  • 150 g reszelt parmezán
  • 250 g koktélparadicsom, félbe vágva
  • 2 db bébicukkini lereszelve
  • 8 vékony szelet prosciutto sonka
  • 2 evőkanál olívaolaj

Így készítsd el: A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Az apróra vágott hagymát kicsi olajon egy mélyebb serpenyőben, vagy lábasban süsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és süsd még egy percig. Ezután öntsd fel tejjel és adj hozzá 250 ml vizet is, majd adagolva, folyamatos kevergetés közben öntsd hozzá a kukoricalisztet. Az így kapott masszát alacsony hőfokon, kevergetés mellett süsd hat percig. Ha kész, vedd le a tűzről, fedd le és hagyd kicsit állni.

Közben a tojásokat és a sajtot öntsd egy tálba és keverd el, majd add hozzá a lereszelt cukkini felét és a paradicsomot. Ha megvagy, ezt keverd bele a kukoricás masszádhoz. Az egészet öntsd bele egy kiolajozott mély üvegtálba, és süsd 20 percig – amíg fel nem emelkedik és aranyszínű nem lesz. Már veheted is ki a sütőből, és díszítsd a tetejét sonkával, paradicsommal és a megmaradt cukkinivel.

Még több

Body