Ételek, amik úgy veszik el a kedved a szextől, hogy észre sem veszed

Fogadjunk, hogy a te kedvenc kajáid is helyet kaptak az észrevehetetlen libidógyilkos ételek listáján…

Oké, a szénsavas üdítőkről már eddig is sejteni lehetett, hogy nem éppen egészségesek, de hogy még a libidóra is rossz hatással legyenek…! Pedig kutatások nagyon is azt mutatják, hogy ha egészséges szexuális életre vágysz, akkor érdemes neked és a pasidnak is hanyagolni ezeket az üdítőket. A szénsavas italokban gyakran megtalálható édesítőszerek ugyanis – például az asztpartám –, negatívan hatnak a gyakran csak örömhormonként emlegetett szerotonin termelődésére, ezzel pedig észrevétlenül el is veszik a kedved a szextől.  Ha pedig ez nem lenne elég, lengyel kutatók már azt is megállapították, hogy a túlzásba vitt kólafogyasztás merevedési zavarokhoz vezethet…

Ha nem szeretnéd, hogy a pasidnak gondjai legyenek az ágyban, érdemes odafigyelned rá, hogy mikor mennyi szóját eszik. A túlzásba vitt szójafogyasztás csökkentheti a férfiak tesztoszteronszintjét, ezzel együtt pedig ronthatja a libidójukat.

Ha innál egy korty vizet, inkább válaszd a csapot a palack helyett! A műanyag palackok ugyanis tartalmaznak egy BPA (biszfenol-A) nevű vegyi anyagot, ami mind a nők, mind a férfiak termékenységére negatív hatással lehet. Egy szlovén tanulmány szerint a szervezetben felgyülemlett BPA-koncentráció a férfiaknál alacsony spermiumszámot eredményez, míg egy Harvard-kutatás szerint a nőknél az érett petesejtek számát csökkenti.

Egy izgi film, popcorn és összebújás a kanapén – jól hangzik, ugye? Nos, ha fontos számodra az egészséges szexuális élet, akkor a pattogatott kukoricát jobb most azonnal elfelejtened. A mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricás zacskók gyakran tartalmaznak úgynevezett perfluoroalkil savakat, amik nem csak a nemi vágyat képesek megölni, de hosszú távon akár prosztata problémákat is kiválthatnak. A mikrós változat helyett próbáld ki ezeket az egészséges recepteket!

Ó, igen. El kell keserítsünk, de még a csoki is helyet kapott ezen a listán. Kutatók szerint a csokoládéfogyasztás nagyjából olyan hatással lehet az agyadra, mint a szex – és hát pont ez okozza a problémát. A Kaliforniai Egyetem tudósai szerint, ha csokoládét eszel, akkor az agyadban olyan érzések generálódnak – például öröm és elégedettség –, mint szex közben, aminek következtében magára a szexre más kevésbé fogsz vágyni. Hiszen a csoki minden vágyadat ki is elégítette… Egészen váratlan fordulat.

A konzerves leveseknek és más ételeknek meglehetősen magas a nátriumtartalmuk, aminek hatására egyrészt megnőhet a vérnyomásod, másrészt rontja a vér áramlását a testedben – beleértve a nemi szerveket is. De van még tovább is: a konzerves ételek fogyasztásával is bevihetsz a szervezetedbe egy nagy adag BPA (biszfenol-A) vegyületet, ami pedig bezavarhat a hormonjaid működésébe.

Kutatások szerin a fehér liszt hatására csökkenhet a férfiak tesztoszteronszintje, ami ugyebár létfontosságú a libidó és szexuális teljesítés szempontjából. Ráadásul a túlzott fehér liszt-fogyasztás inzulinrezisztenciához, végül cukorbetegséghez vezethet, ami szűkítheti az artériákat, és növelheti a szívbetegségek valamint a merevedési zavarok kockázatát. Még egy ok, hogy végre örökre elfelejtsd!

A tehéntejből készült sajt is csökkenti a férfiak tesztoszteronszintjét, de a nőkre is hasonló hatása van, csak náluk az ösztrogéntermelés sínyli meg a dolgot. A sajtfogyasztás tehát nem csak a pasid, de a te nemi vágyadra is csúnyán rányomhatja a bélyegét.

Még több

Body