Tényleg árt a habfürdő a vaginának? Szakértő válaszol

A vagina és a habfürdő pH értéke eltér, így sajnos a forró, illatos fürdő okozhat gondot odalent. Mutatjuk, mire figyelj, hogy elkerüld a problémát.

Tényleg árt a habfürdő a vaginának? Szakértő válaszol

Nincs is jobb annál, mint mikor hazaérve engedsz egy kád forró vizet, beleöntöd a kedvenc habfürdődet, meggyújtasz pár illatgyertyát, majd egy pohár borral és egy könyvvel a kezedben elmerülsz a habokban… Ugye, milyen fantasztikus érzés?

via GIPHY

Végre elmúlik a stressz, a szorongás, az izmaid ellazulnak, már nem is emlékszel, miért voltál aznap annyira ideges. Lelkileg tehát mindenképpen jót tesz egy hosszú habfürdőzés, ám ez sajnos nem feltétlen igaz a testi dolgokra.

A PopSugar által megkérdezett nőgyógyász, Dr. Julie Lewitt szerint az ilyen fürdőzések akár kártékonyak is lehetnek, a vagina és a habfürdő pH értéke ugyanis túlságosan eltérő.

“Mi sokkal savasabbak vagyunk, 4-4,5 pH-val, míg a habfürdők általában 8-9-esek a skálán. Ez a savasság jó ugyanis azoknak a védő szerepet betöltő organizmusoknak, amelyek boldogan élnek a hüvelyben. Bármi, ami megborítja egy kicsit is ezt az egyensúlyt, vaginális problémákhoz vezethet, mint a fertőzés, szárazság, viszketés vagy égő érzés –  mondta el a doktornő a lapnak.

Éppen ezért azt tanácsolja, semmiképp ne vidd túlzásba az ilyen fürdőket, ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sok habfürdőt a vízbe és 30-40 percnél ne áztasd magad tovább. A legjobb amúgy az lenne, ha habfürdőt nem is használnál, inkább füstölőkkel, gyertyákkal csinálnál megfelelő hangulatot. Ha mindenképpen tennél valamit a vízbe, az legyen magnézium-szulfát alapú, mert ez sokkal közelebb áll a nőknek megfelelő pH értékhez.

Ha informálódnál még intimtájékon, mutatjuk, hova kattints:

Még több

Body