5 módszer, amivel természetesen növelheted a libidód

A folytonos bezártság még a szextől is elvette a kedved? Az alábbi tippek garantáltan hangulatba hoznak!

5 módszer, amivel természetesen növelheted a libidód

Időről időre bárkivel előfordulhat, hogy nem kívánja annyira a szexet, mint korábban. A koronavírus miatti bezártság miatt is könnyen előfordulhat például, hogy a napok monotonitása egyszerűen kiöli a vágyat a kapcsolatodból. De nyugi, a problémára van megoldás – következő módszerekkel egyszerűen, természetes módon is felturbózhatod a libidódat.

Az élvezetre koncentrálj, ne a szexre

Az élvezet nem mindig jelent egyet a behatolással, sőt van, hogy a szexszel sem! Teljesen rendben van, ha nincs kedved szexelni, helyette összpontosítsatok azokra a dolgokra a partnereddel, amik igazán örömet okoznak. Ez lehet a csókolózás, egymás testének simogatása, de akár az orális szex is. Fedezzétek fel egymást, és csak az legyen a lényeg, hogy bármit is csináltok, az a másiknak élvezetes legyen.

Próbáljatok ki szexjátékokat

A különféle szexjátékok egy egészen új dimenziót nyithatnak meg a kapcsolatotokban! A segítségükkel egy kis pezsgést, változatosságot vihettek a hálószobába. Érdemes valami kicsivel kezdenetek, például egy cuki mini vagy nyuszi vibrátorral, amivel nem csak egyszerű bánni, de ráadásul még szuper élvezetes is.

Kísérletezzetek, újítsatok

A hosszú távú kapcsolatokból idővel könnyen kikophat szenvedély, de ne félj, egy kis kreativitással könnyedén fel lehet ébreszteni ismét azt a bizonyos tüzet. Azt vetted észre, hogy hónapról hónapra, ugyanaz a rutinotok? Hét perc hetente kétszer ugyanabban a pózban? Ideje felrázni kicsit a dolgokat! Hetente egyszer próbálkozzatok valami egészen mással, valami különlegessel, mozduljatok ki a komfortzónátokból! Meglátod, olyan érzés lesz majd, mintha most kezdtetek volna randizni.

Merj fantáziálni

A fantáziálás a legjobb módja a vágy felébresztésének – de az is igaz, hogy sokan ódzkodnak tőle, mert lelkiismeret-furdalásuk van, ha ezekben a fantáziákban nem az aktuális partnerük szerepel… Pedig nem kell, hogy emiatt rosszul érezd magad! Ha a fantáziálás növeli a vágyadat, akkor csináld bátran. Sokat segíthetnek egyébként az erotikus regények is, amik olvasás közben nem csak felizgatnak, de remek ötleteket is adhatnak, amiket aztán a partnereddel ki is próbálhatsz.

Fontosak a zsírok és a cink is

Az egészséges nemi vágy fenntartásához elengedhetetlen, hogy megfelelően táplálkozz. A halakban, olajos magvakban, diófélékben lévő telítetlen zsíroknak nagy szerepük van a libidó fokozásában, mivel a szervezeted a nemi hormonokat (például a tesztoszteront) többek között ezekből a zsírokból állítja elő. De a cink is elengedhetetlen, szintén csak a nemi hormonok termeléséhez, amiből ugyancsak sok van, a magokban, diófélékben, hüvelyesekben.

Nálunk találod a legforróbb szextippeket:

Még több

Body