5 pizzarecept a világ különböző pontjairól
Házi pizzát készítenél? Hoztunk 5 fantasztikus receptet (nem csak Olaszországból – de a nápolyi pizza persze verhetetlen), amiket muszáj kipróbálnod.

Oszd meg a cikket
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 bögre liszt
- 1/8 bögre kukoricadara
- 4,5 g élesztő
- 1 tk. cukor
- 1/8 tk. só
- ½ bögre víz
- 3 ek. olíva olaj
A feltéthez:
- 3 bögre reszelt mozzarella
- ½ hámozott paradicsom konzerv
- ½ üveg paradicsomszósz
- 1 kisebb paradicsompüré konzerv
- 1 csipet só
- fokhagyma, oregánó, bazsalikom, bors ízlés szerint
- 25 dkg olaszkolbász megsütve
- ½ csomag szalámi
- 15 dkg felkarikázott gomba
- ¼ bögre parmezán
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverd össze 1 bögre lisztet, a kukoricadarát, a felfuttatott élesztőt, a cukrot és a sót. Egy fazékban melegítsd fel a vizet az olajjal 50-60°-ra. Add a száraz hozzávalókhoz, és addig keverd, amíg nedves nem lesz. Tedd hozzá a maradék lisztet, hogy egy sűrű tésztát kapj.
- Lisztezett felületen addig dagaszd a tésztát, amíg nyúlós és sima nem lesz. Ez nagyjából 6-8 perc. Helyezd egy kizsírozott tálba. Fedd le és hagyd megemelkedni úgy 30 percen át.
- Nyújts belőle egy 29 cm átmérőjű kört, amit nyomkodj rá a 28 cm-es öntöttvas serpenyő aljára és az oldalára. Szórd meg 1 bögre mozzarellával.
- A paradicsomokat, szószt és pürét a fűszerekkel együtt keverd össze egy tálban. Öntsd rá a tésztára. Rétegezz: először jöjjön a kolbász, aztán a szalámi, majd a gomba, a maradék mozzarella és végül a parmezán.
- Fedd le, és 230°-on süsd 45 percig. Vedd le a fedőt, majd még 5 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 bögre víz
- 1 ek. méz
- 1 ek. olaj
- 1 ek. élesztő
- 1 tk. só
- 2 és ½ bögre liszt
A feltéthez:
- ½ kg darált marhahús
- 1 tasak taco fűszerkeverék
- 1 konzerv bab
- 2-3 bögre reszelt sajt
- ½ bögre felkockázott paradicsom
- ¼ bögre felkarikázott fekete olajbogyó
- 4 felkockázott zöldhagyma
Elkészítés
- A dagasztó mixerrel keverd össze a nedves hozzávalókat és a sót. A lisztet fokozatosan adagolt hozzá, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Dagaszd még 3 percig.
- Takard le és pihentesd 10 percen keresztül. Nyújtsd ki, formázd meg és helyezd egy kivajazott tepsibe. 190°-on süsd enyhén aranybarnára.
- Közepes lángon főzd meg a marhahúst a taco fűszerrel, a végén pedig add hozzá egy kis időre a babot. Csöpögtesd le a zsírt, majd mehet a tésztára. Szórd meg sajttal, tedd rá a paradicsomot, az olíva bogyókat és a hagymát.
- Tedd vissza a sütőbe még 5-7 percre, vagy amíg a sajt szépen meg nem olvad.
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 ek. sütőpor
- 1 tk. só
- 2 tojás
- 3 ek. olívaolaj
A feltéthez:
- 1 doboz tejföl
- 2 nagyobb, vékonyra szeletelt lilahagyma
- 20 dkg felszeletelt bacon
Elkészítés
- Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót, egy másikban pedig a tojást az olajjal. A lisztes keverék mehet a tojásosba. Keverd össze, míg össze nem áll a tészta.
- Lisztezett felületen dagaszd kicsit a tésztát, majd formázz belőle egy labdát. Nyújtsd vékonyra, fél cm-nél ne legyen vastagabb!
- Tedd a tésztát sütőpapírra. Oszlasd el a tetején a tejfölt, majd rá a hagymát és a bacont.
- Óvatosan emeld be a 250°-ra előmelegített sütőbe és nagyjából 10-15 perc alatt süsd készre.
Fotó: Profimedia – Red Dot
Hozzávalók
A tésztához:
- 600 ml víz
- 1 kg liszt
- 30 g só
- 1-2 g élesztő
A feltéthez:
- paradicsomszósz
- friss bazsalikomlevél
- szárított oregánó
- extraszűz olívaolaj
- vékonyra szeletelt koktélparadicsom
- nagy bufala mozzarella
Elkészítés
- Keverd össze a vizet a sóval. Adj 100 g lisztet a vízhez és keverd össze alaposan. Ettől palacsintatészta-szerű állaga lesz. Mehet bele a felfuttatott élesztő. Jöhet a maradék liszt. Nagyon fontos, hogy az egyik kezeddel adagolj egyszerre csak nagyon keveset, a másikkal pedig folyamatosan kevergesd.
- A megmaradt liszttel felhintett deszkán dagaszd meg a tésztát – ha lenyomod az ujjaddal, és a tészta visszapattan, kész.
- Most pihentesd 2 órán át. Ezután elkészítheted az apró tésztagolyókat: 250 g legyen egy. Tedd őket egy légmentes dobozba és szobahőmérsékleten pihentesd ismét egy teljes napig.
- Lisztezett felületen nyújtsd ki az ujjaiddal a tésztát, majd vedd fel és az alkarodat használva nyújtsd tovább.
- Tedd egy tepsire. Fedd le a tetejét paradicsomszósszal, rakd rá a bazsalikomot, fűszerezd és szórd rá a paradicsomszeleteket is. A lehető legmagasabb fokozaton süsd meg a pizzát, néha forgasd meg. Ha már teljesen ropogósra sült, jöhet ki és tépkedheted rá a mozzarella darabokat.
Fotó: Getty Images/Katherine Frey
Hozzávalók
A tésztához:
- ¼ bögre tej
- 2 tk. cukor
- 2 ½ tk. élesztő
- 2 ¾ bögre kenyérliszt
- 5 ek. olívaolaj
- 1 tk. só
- ¾ bögre víz
A feltéthez:
- 1 vékonyra szeletelt hagyma
- 170-200 g mozzarella sajt
- 1 tk. szárított oregánó
- ¼ bögre parmezán
Elkészítés
- A cukorral futtasd fel az élesztőt a tejben. A dagasztó mixerrel keverd össze a lisztet, 1 ek. olíva olajjal és sóval, majd fokozatosan mehet bele a víz. Dagaszd 5-10 percig, amíg puha és nyúlós nem lesz.
- Olajozz be egy tálat, tedd bele a tésztát, fedd le és hagyd, hogy úgy 1 óra alatt a duplájára keljen. Válaszd ketté a tésztát és formázd őket gömbölyűvé.
- Önts 3 ek. olíva olajat egy 28 cm-es öntöttvas edénybe. Az egyik golyót tedd a közepére, az ujjaiddal pedig lágyan lapítsd le. Hagyd pihenni 10 percig. A nyújtás és a pihenőidő váltakozásával nyújtsd az edény méretére a tésztát. A másik golyót olajozott felületen nyújtsd ki 28 cm-es körre.
- Melegítsd elő 230°-ra a sütőt. Az edényben lévő tésztára szórd rá a mozzarellát és fedd be a másik tésztával. Erre mehet a hagyma, a parmezán, némi olaj és az oregánó. 20-25 perc alatt süsd készre.
Itt találsz mindent, ami pizza:

5 életmentő tipp a mensi előtti napokra (x)
Szólj hozzá
Még több Body
3 zsenális süti, amiről sosem mondanád meg, hogy cukormentes
Mutatunk három klasszikus sütit, aminek a cukormentes verzióját csak még jobban fogod imádni.
5 tipp, ha életed legjobb alvása a cél
Mindenki tudja, hogy a jó alvás jelentheti a különbséget egy fantasztikus és egy borzalmas nap között. De hogyan biztosíthatod, hogy minden éjjel ugyanúgy kipihend magad? Hát így!
Ez történik valójában a testeddel, ha elhagyod a glutént
Kiiktatni glutént az étrerndedből felér egy durva elvonókúrával, ami egy rakás mellékhatással jár. Mutatjuk, mik is ezek pontosan.
6 gyakorlat, amivel kinyújthatod a home office-ban megfáradt izmaidat
Hogy elkerüld az egész napos ülés utáni „mindenem IS fáj”-állapotot, muszáj legalább óránként picit átmozgatnod magad – ehhez hoztunk most pár nyújtást, amihez még az asztalodat sem kell elhagynod.
Uriage termékek (X)
Fedezd fel az egészséges bőrt!
Nem is gondolnád, mi okozhatja a fejfájásod
Ha gyakran fáj a fejed, de egyszerűen nem sikerült még megfejtened az okát, nagyon sanszos, hogy valami olyasmi okozza, ami eddig eszedbe sem jutott.
5 sztárpasi, akit imádtunk ducin és kigyúrva is
Ők azok a sztárpasik, akiknek sikerül rengeteget fogynia, de így is úgy is odavannak a rajongók értük.
Sokkal jobban alszol majd, ha így rendezed át a szobád
Van néhány egyszerű, de nagyszerű trükk, amitől jobban alszol majd, a legnehezebb napok végén is! Mutatjuk, melyek ezek!
13 ok, amiért rendetlenkedik a menstruációd
A jó hír, hogy egy csomó olyan, a menstruációdat siettető vagy késleltető dolog van, amin te magad is segíthetsz. Rossz hír sincs, mert ha időben fedezed fel, hogy a cikluszavarod már meghaladja a „rendben van „ kategóriát, a nőgyógyászod veszi kézbe a problémát!
Ezért fontos, hogy menstruációs naptárt vezess
Talán nem is gondolnád, de szükséged van rá.
Lányok őszintén a menstruációról
Amikor legközelebb úgy érzed, te vagy az egyetlen, akit kínoz a menstruáció, vedd elő ezt a cikket újra, és meríts erőt ezeknek a csajoknak a vallomásaiból!
Ezeknél a boka tetoválásoknál nincs menőbb
Régóta gondolkozol rajta, hogy szeretnél egy apró, elegáns, de mégis menő tetkót, de még nem találtad meg az igazit? Ezeket a boka tetoválásokat hidd el, megéri lekoppintani!