Ezt árulja el a kézfogásod a személyiségedről

Szinte reflexből nyújtod a kezed, ha megismerkedsz valakivel? Pedig érdemes megállnod egy pillanatra és megfigyelned a mozdulataidat, mert elég komoly üzenetet közvetítesz vele önmagadról.

2021.07.24. 06:07
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezt árulja el a kézfogásod a személyiségedről

Vannak dolgok, amelyek anélkül árulkodnak a személyiségünkről, hogy akár egyetlen mondatot is mesélnénk magunkról: ilyen például az a póz is, amiben a leggyakrabban ülünk. De ha azt hiszed, hogy elég mindössze erre figyelned, hogy ne add ki a titkaidat, akkor sajnos rossz hírünk van! Ugyanis a kézfogásodból is sok mindent leszűrhetnek rólad. Méghozzá ezeket!

Kezet a kézre

Ha kézfogás közben a szabad kacsóddal megérinted a másik kézfejét, azt üzened, hogy bár elfogadod az ő dominanciáját, azért párbeszédet szeretnél kezdeményezni. Olyan, mintha azt mondanád, nyitott vagyok a kommunikációra. Ez a gesztus egyébként az őszinte természeted jele is. Viszont, ha ugyanezt a kezedet a keze tetejére helyezed, az a bizalmad hiányára utal – ez tulajdonképpen az önvédelem egyik formája.

A domináns

Mintha csak egy birkózó lennél, azt akarod, hogy a te kezed kerüljön felülre. A lefelé mutató tenyér a dominanciáról árulkodik, sőt, akár még agresszivitásra is. Bár meg sem szólalsz, a kezed azt üvölti helyetted: „Én vagyok a főnök. Nem érdekel, mit gondolsz, úgyis az enyém lesz az utolsó szó.” Ha enyhén lefelé fordítod a kezed, minden kétséget kizársz azzal kapcsolatban, hogy kontrollálni akarsz valakit. Vigyázz, mert ezzel elijeszthetsz valakit!

Az alárendelt

Az előzővel ellentéte, a felfelé mutató tenyér az alázatosságot, az alárendeltséget tükrözi. Félénk típus vagy, akit könnyen meg lehet félemlíteni, a magabiztosságodon még van mit fejleszteni. Próbálj dolgozni az önbecsléseden, különben mások irányítása alá kerülhetsz. Ha azon kapod magad, hogy a partnered hüvelykujja kerül felülre, akkor kapcsold be a belső vészjelződet! Mivel ez annak a jele, hogy úgy gondolod, ő a domináns fél kettőtök közül.

A döglött hal

Ha a kezed laza és ernyedt, mint egy döglött hal, az az elkötelezettség hiányát, a közömbösséget, akár a gyengeséget szimbolizálja. Ebből mások arra következtethetnek, hogy engedelmeskedő típus vagy. (Fun fact: a laza kézfogás az afrikai országokban az udvariasság gesztusa, az erős kézfogás pedig kimondottan sértő.)

via

Ha már úgyis épp kielemezed a személyiségedet:

Címkék: jel kéz kezfogas személyiség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Most akkor evés előtt vagy után kell fogat mosni? Mint kiderült, nagyon nem mindegy!

Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Ha ezeket a mini-stresszforrásokat kiiktatod az életedből, máris könnyebbek lesznek az éjszakáid.

Nem látod az edzés eredményét? Valószínűleg ez a hiba okozza

Minden nap kitartóan edzel akár több órán át és mégsem látod az eredményét? Akkor lehet, hogy túl sokat edzettél. Hogy ez hogy lehetséges? Olvass tovább!

Ha a hüvelyed beszélni tudna, ezt a 3 dolgot biztosan elmondaná edzés után

Most, hogy búcsút mondtál a nyárnak és ezzel együtt a csaló napok tömkelegének és a hizlaló strandkajáknak, ideje rápörögnöd az edzésre, hogy hatékonyan és energikusan teljenek a home office-ban töltött napjaid. Hogy megúszd intim fertőzések nélkül, jó, ha bevezetsz néhány fontos szabályt.

Ne köss kompromisszumot, ha bugyiról van szó!

Fogadjunk, te is jártál már úgy, hogy egy-egy csipkés fehérnemű elcsábított, de aztán a bugyis fiók mélyén végezte, mert ugyan csinos volt, viszont minden kényelmet mellőzött. Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd a szexis darabok és a praktikum között.

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)

A tested tudatja veled, ha baj van, ezért nem árt, ha a számodra küldött „jelzéseit” jól is értelmezed. Intim problémák esetén a megváltozott hüvelyfolyás jellege alapján tudod megkülönböztetni, hogy bakteriális fertőzéssel vagy hüvelygombával állsz-e szemben. A kétféle betegség általában eltérő kezelést kíván.

Vallomás életem legjobb, legszörnyűbb és végül legmesésebb csapatépítőjéről

Halihó, Cosmo-lány! Most megosztom veled a saját történetemet, ami elképesztően szuperül indult, aztán végtelenül ciki lett, de mégis, ez volt a legjobb csapatépítő, amin valaha részt vettem!