6 Marvel-jelenet, ami valójában improvizáció volt

Az a durva, hogy a Marvel-filmek legjobb jelenetei közül rengeteg konkrétan nem is szerepelt a forgatókönyvben – meg fogsz lepődni, milyen improvizált pillanatok bukkannak fel a listán!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 Marvel-jelenet, ami valójában improvizáció volt

Abban biztosan megegyezhetünk, hogy a Marvel ha másban nem, egy dologban nagyon jól csinálja, amit csinál: erős kézzel építgeti az univerzumát, hogy a rengeteg film és sorozat egy koherens egészet alkosson. Az egyszeri néző ennek tudatában pedig azt gondolná, hogy ehhez a produkciók minden egyes leírt jelenetét vasszigorral betartatják, és nincs helye improvizációnak. Pedig – és ez a rajongóknak nem újdonság – sok minden nincs kőbe vésve és rengeteg olyan momentum van, amit ott, helyben találtak ki a színészek.

Biztosan hallottál már róla, hogy Robert Downey Jr. az MCU két meghatározó pillanatért is felelős volt: először a Vasember sajtótájékoztató jelenetében, amikor Tony Stark leleplezte a szuperhős-alteregóját, másodszor pedig a Bosszúállók: Végjáték legmegrázóbb perceit – Tony halálát. De nem csak RDJ brillírozik, ha improvizálásról van szó! Számos fontos vagy épp vicces jelenetet a színészek rögtönzési képességeire bíztak, mi pedig most összegyűjtöttük a kedvenceinket.

A segítség

A Thor: Ragnarökben sok ikonikus részt emelhetnénk ki, aminek a legtöbbjét imprózták. A rendező, Taika Waititi ugyanis rájött, hogy Chris Hemsworth-nek nagyon jó humora van, Tom Hiddleston pedig bármit képes szuperül lereagálni, ezért kifejezetten bátorította őket a rögtönzésre. Így született meg a „Játsszuk el a segítséget” – jelenet is. Waititi elmondása szerint egészen konkrétan Chris agyából pattant ki az ötlet, amit valljuk be, minél többször látsz, annál viccesebb.

Vízió halála

Végtelen háború alatt lazán ki lehet végezni egy százas csomag zsepit a sok sírás miatt, de van néhány jelenet, ami különösen mélyre szúrta azt a bizonyos tőrt a szívünkben. Ilyen volt például az, amikor Wandának meg kellett ölnie élete szerelmét, Vízió pedig végig támogatja és biztatja őt. Ennél durvább dolgot ritkán látni. De ez mégsem egy mesteri forgatókönyvíró ügyes játéka az érzelmeinkkel, hanem Elizabeth Olsen és Paul Bettany improvizációja. És annak ellenére, hogy mi zokogunk a jelenet láttán, Lizzie és Paul elmondták, hogy ők igazából zavarukban elnevették az egészet.

Pókember halála

Még időnk sem volt feldolgozni Vízió (kétszeres) halálát, Thanos máris csettintett és sorra tűntek el a kedvenc Bosszúállóink. Ugyan mindenkit sajnáltunk, akik hamuvá váltak, egyikük halála még a többiekénél is jobban fájt: Pókemberé. Ahogy Peter Parker Tony karjai közé zuhan, majd végül bocsánatot kér Mr. Starktól… Képtelenség könnyek nélkül kibírni. Tom Holland zseniálisan játszotta el a jelenetet, pedig egy szó nem volt leírva abból, amit mondott: az egészet ő találta ki.

Az az ellenállhatatlan mellkas

Most, hogy darabjaira törtük a szíved, jöjjön egy olyan jelenet, ami azonnal mosolyt csal az arcodra. Mert hát ki ne vigyorodna el fültől fülig egy félmeztelen Chris Evans láttán?! A látvány a Peggy Cartert alakító Hayley Atwellre is nagy hatást tett, olyannyira, hogy mikor Steve teljesen kigyúrt formájában elé lépett, Hayley ösztönösen megtapizta Chris mellkasát. A mozdulat olyan természetesen illett a szituhoz, hogy kérdés sem volt, bennehagyják-e a végső változatban.

Miért Gamora?

Bosszúállók: Végtelen háború nemcsak tragédiákban volt erős, hanem vígjátékban is. Az egyik kedvencünk például, amikor a Galaxis őrzői összefutnak a Bosszúállókkal, Peter pedig számonkéri rajtuk, hol van Gamora. Tonynak természetesen fogalma sincs, miről beszél, ezért azt válaszolja: „Jobbat kérdezek: ki az a Gamora?”. Mire Drax benyögi: „Még jobbat kérdezek: miért Gamora?”. Ez a párbeszéd úgy, ahogy van fantasztikus, írni sem lehetett volna jobbat. Mert hogy nem is írták meg előre! Dave Bautista egyszerűen csak annyira érzi Drax karakterét, hogy pontosan tudta, mivel kell kiegészítenie Űrlord és Vasember szóváltását.

Nem ölelés…

Az, hogy Pókember halála olyan jól működött, nagyrészt a Tom Holland és a Robert Downey Jr. közötti kémiának köszönhető. Hogy a két színész milyen remekül működik együtt, azt az a jelenet is bizonyítja, amikor a Pókember: Hazatérésben Tony kinyitná a kocsi ajtaját, Peter pedig félreérti és azt hiszi, Stark épp megöleli őt. Az egész jelenet impró és extra emlékezetes.

Merülj el a Marvel világában:

Címkék: bosszúállók: végtelen háború improvizálás marvel marvel filmek pókember hazatérés rögtönzés rögtönzött jelenet thor ragnarök

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Most akkor evés előtt vagy után kell fogat mosni? Mint kiderült, nagyon nem mindegy!

Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Ha ezeket a mini-stresszforrásokat kiiktatod az életedből, máris könnyebbek lesznek az éjszakáid.

Nem látod az edzés eredményét? Valószínűleg ez a hiba okozza

Minden nap kitartóan edzel akár több órán át és mégsem látod az eredményét? Akkor lehet, hogy túl sokat edzettél. Hogy ez hogy lehetséges? Olvass tovább!

Ha a hüvelyed beszélni tudna, ezt a 3 dolgot biztosan elmondaná edzés után

Most, hogy búcsút mondtál a nyárnak és ezzel együtt a csaló napok tömkelegének és a hizlaló strandkajáknak, ideje rápörögnöd az edzésre, hogy hatékonyan és energikusan teljenek a home office-ban töltött napjaid. Hogy megúszd intim fertőzések nélkül, jó, ha bevezetsz néhány fontos szabályt.

Ne köss kompromisszumot, ha bugyiról van szó!

Fogadjunk, te is jártál már úgy, hogy egy-egy csipkés fehérnemű elcsábított, de aztán a bugyis fiók mélyén végezte, mert ugyan csinos volt, viszont minden kényelmet mellőzött. Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd a szexis darabok és a praktikum között.

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)

A tested tudatja veled, ha baj van, ezért nem árt, ha a számodra küldött „jelzéseit” jól is értelmezed. Intim problémák esetén a megváltozott hüvelyfolyás jellege alapján tudod megkülönböztetni, hogy bakteriális fertőzéssel vagy hüvelygombával állsz-e szemben. A kétféle betegség általában eltérő kezelést kíván.

Vallomás életem legjobb, legszörnyűbb és végül legmesésebb csapatépítőjéről

Halihó, Cosmo-lány! Most megosztom veled a saját történetemet, ami elképesztően szuperül indult, aztán végtelenül ciki lett, de mégis, ez volt a legjobb csapatépítő, amin valaha részt vettem!