Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Ha ezeket a mini-stresszforrásokat kiiktatod az életedből, máris könnyebbek lesznek az éjszakáid.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Borzalmasan alszol? Ezek az apróságok okozhatják

Megvan az, amikor egész éjszaka csak forgolódsz, ahelyett, hogy aludnál? Ha igen, akkor te is tudod, milyen hatással van a pihenésedre a nagy stressz… De van néhány apróság is, amik miatt csak fáradtabban ébredsz másnap reggel. Ezek a mini-stresszforrások ugyanúgy elárasztják az agyadat adrenalinnal és kortizollal, amik miatt szinte kizárt a nyugodt alvás. Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor az alábbi semmiségeknek tűnő dolgokra kellene odafigyelned.

Mindent túlgondolsz

Amikor a pincér jó étvágyat kívánt, de úgy válaszoltál, hogy „köszönöm, viszont”? Nem jött csípőből a frappáns válasz egy kisebb veszekedésnél? Ha folyton újra és újra lejátszod a fejedben az aznapi szitukat és beszélgetéseket, próbálod kitalálni, hogy mit kellett volna mondanod vagy csak simán szorongsz egy cikibb szitu miatt, nem csoda, ha képtelen vagy elszenderedni. Abban az esetben, amennyiben ez már szinte szokássá vált, akkor viszont legalább ne az ágyban fekve stresszelj a napi párbeszédeken. Jelölj ki egy bizonyos időintervallumot, ami alatt fogsz egy papírt és egy ceruzát és jól kiírod magadból az egészet.

Apróságokon kattogsz

Amikor dugóba kerülsz, akkor hagyod magad sodródni a kedvenc számaidat hallgatva, vagy ráfekszel a dudára és hagyod, hogy az egész napodat elrontsa a dolog? Ha véletlenül egy elírással küldesz el egy e-mailt, elintézed egy legyintéssel (hiszen ez bárkivel megeshet) vagy azonnal szidni kezded magad? A szakértők szerint, amint negatív érzelmekkel ruházol fel egy-egy apróbb bakit, az instant megnövel az általuk okozott stresszt. Ezért próbálj meg mindent pozitív szemüvegen keresztül nézni, így máris nyugodtabban dőlsz az ágyba.

Túlvállalod magad

Tudjuk, hogy rajtad is óriási a nyomás, hogy a rendelkezésedre álló 24 órába annyi mindent sűríts bele, ami emberileg csak lehetséges, de a túl sűrű napirend egy igazi alattomos, rejtett szorongás-forrás. Próbálj meg nemet mondani egyre több mindenre, hogy az én-idő is bekerüljön a beosztásodba.

Halogatsz

Lehet, hogy először jó ötletnek tűnt a jövő-énedre hagyni az aznapi teendő listád legparábbnak ígérkező pontját, de hidd el, a halogatás nem fogja megoldani a problémát. Sőt, csak még inkább kattogni fogsz rajta és a végén már bűntudatod lesz, amiért nem csináltad meg rögtön. Ha nem lebeg vészjóslóan a fejed felett semmi, akkor ezerszer kiegyensúlyozottabb és békésebb leszel. Ami pedig mihez vezet? Hát a pihentető alváshoz!

Nincs megfelelő rend

A rendetlenség szintén kihathat az éjszakáidra. Akár a lakásodban nagy a kupi, akár az életedben nincs megfelelő rendszer, nem működhet így a végtelenségig. Mert egy idő után már az olyan picike dolgok, mint, hogy nem találod meg elsőre a kulcsodat teljesen kikészíthet és még estig ezen morgolódhatsz. Próbáld meg nem elítélni saját magad és kialakítani egyfajta rutint (ami akár csak egy rendszeresített kulcstartót is jelenthet), amivel megkönnyíted az életed.

via

Aludj jól!

Címkék: alvás életmód pihenés rossz alvás stressz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Body

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Most akkor evés előtt vagy után kell fogat mosni? Mint kiderült, nagyon nem mindegy!

Nem látod az edzés eredményét? Valószínűleg ez a hiba okozza

Minden nap kitartóan edzel akár több órán át és mégsem látod az eredményét? Akkor lehet, hogy túl sokat edzettél. Hogy ez hogy lehetséges? Olvass tovább!

Ha a hüvelyed beszélni tudna, ezt a 3 dolgot biztosan elmondaná edzés után

Most, hogy búcsút mondtál a nyárnak és ezzel együtt a csaló napok tömkelegének és a hizlaló strandkajáknak, ideje rápörögnöd az edzésre, hogy hatékonyan és energikusan teljenek a home office-ban töltött napjaid. Hogy megúszd intim fertőzések nélkül, jó, ha bevezetsz néhány fontos szabályt.

Ne köss kompromisszumot, ha bugyiról van szó!

Fogadjunk, te is jártál már úgy, hogy egy-egy csipkés fehérnemű elcsábított, de aztán a bugyis fiók mélyén végezte, mert ugyan csinos volt, viszont minden kényelmet mellőzött. Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd a szexis darabok és a praktikum között.

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)

A tested tudatja veled, ha baj van, ezért nem árt, ha a számodra küldött „jelzéseit” jól is értelmezed. Intim problémák esetén a megváltozott hüvelyfolyás jellege alapján tudod megkülönböztetni, hogy bakteriális fertőzéssel vagy hüvelygombával állsz-e szemben. A kétféle betegség általában eltérő kezelést kíván.

Vallomás életem legjobb, legszörnyűbb és végül legmesésebb csapatépítőjéről

Halihó, Cosmo-lány! Most megosztom veled a saját történetemet, ami elképesztően szuperül indult, aztán végtelenül ciki lett, de mégis, ez volt a legjobb csapatépítő, amin valaha részt vettem!