Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Most akkor evés előtt vagy után kell fogat mosni? Mint kiderült, nagyon nem mindegy!

Eddig rossz időben mostál fogat, és nem is tudtál róla

Kétféle ember létezik a világon: azok, akik reggeli előtt mosnak fogat és azok, akik utána. Most egy TikTok videóból kiderült, hogy az egyik tábor téved. És meg fogsz lepődni azon, hogy melyik.

Anna Peterson fogorvos a virálissá vált videójában tisztázta, hogy a legjobb ideje a fogmosásnak nem más, mint – dobpergést kérünk – reggeli előtt! És hogy miért? Anna elmondása szerint az egész az szánkban lévő savassággal áll kapcsolatban, ami evés után keletkezik.

@annapetersondental

What do you do? 🦷 #UnfoldChallenge #fyp #dentistry #lgbtq #JDVaporMaxShuffle

♬ Inspiration – WavebeatsMusic

„Tudtad, hogy nem szabadna reggeli után fogat mosnod, mindig csak előtte? Merthogy amikor utána mosol fogat, akkor beledörzsölöd a savat a fogadba. Ez pedig tönkreteszi a zománcot” – magyarázta Anna. De szerinte nem csak ez az előnye annak, ha a nap első étkezése előtt már túl is vagy a fogmosáson: „ezzel véded is a fogaidat mindattól, amit később megeszel.”

Az infó persze teljes sokként érte a TikTokozók egyik felét, míg a másik végre validálva érezte magát attól, hogy övé a helyes módszer. És bár sokan hajlandók lettek volna változtatni a reggeli rutinjukon, azért arra is van megoldás, hogy ha netán te ragaszkodnál a reggeli utáni fogmosáshoz. Egy kommentelő tanácsolta, hogy „várj 20 percet miután reggeliztél, hogy semlegesítsd a savakat”.  Ezt Anna is megerősítette a válaszában: „ igen, hogy ha fél órát vársz evés után és aztán mosol fogat, az is működhet.”

A TikTokon mindig tanulunk valami újat:

Még több

Body