A téma, ami minden nőt érdekel, de csak kevesen beszélnek róla őszintén

Ha valaha is aggódtál már a vaginád mérete, színe, esetleg formája miatt, akkor ez a cikk neked szól!

A téma, ami minden nőt érdekel, de csak kevesen beszélnek róla őszintén

Te mikor láttad utoljára a vaginádat? Még a kérdéstől is elpirultál? Pedig nem kellene! A vagina a női test egyik legintimebb és legfontosabb része, mégis: a legtöbb lány és nő szinte alig ismeri a sajátját. Pedig fejben csak úgy röpködnek a vajon úgy néz ki, ahogy kellene? Vagy esetleg túl nagy, netán túl kicsi? kaliberű kérdések. Fogadjunk, hogy ilyen és hasonló kérdések benned is megfogalmazódtak már, sőt lehet, hogy már szorongtál is miatta.

Ha igen, gyorsan megnyugtatunk: nincs olyan, hogy normális vagina. Nem számít, milyen formájú, méretű, színű, biztos lehetsz benne, hogy igen, a te vaginád is teljesen normális. Úgy, ahogy például az emberek szeme színe, a nők vaginája is különféle lehet. Nincs egy bizonyos típus, ami szebb vagy jobb lenne a többinél.

A témával kapcsolatban az angol Cosmo egy nőgyógyász szakorvost is megkérdezett, aki elmondta, hogy szakmai berkekben összesen 7 típusú vaginát különböztetnek meg. Kíváncsi vagy, vajon te melyik típusba tartozol? Mutatjuk dr. Mofid Ibraheim kategóriáit!

Aszimmetrikus kisajkak

Sokan azt gondolják, hogy az aszimmetria rossz dolog, pedig teljesen természetes, sőt. Ilyenkor a kisajkak nem egyforma méretűek – az egyik oldalt kicsit jobban túllóg a nagyajkakon.

Kehelyszerű nagyajkak

Ennél a típusnál a nagyajkak kicsit teltebbek és kehelyként fogják közre a kisajkakat és a csiklót, melyek így csak részben láthatók. Itt nem jellemző, hogy a kisajkak kilógjanak.

Hangsúlyos kisajkak

Dr. Mofid Ibraheim tapasztalatai szerint sokaknak ezzel a formával van a legtöbbször esztétikai problémájuk, pedig fontos lenne tudni, hogy a legtöbb nőnek bizony ilyen típusú vaginája van. Ilyenkor a kisajkak nagyobbak, mint a nagyajkak, ezért van az, hogy túl is lógnak. Valakinél csak egy kicsit kandikálnak ki, másoknál sokkal hangsúlyosabban.

Hangsúlyos nagyajkak

Ennél a típusnál a nagyajkakon van a hangsúly, jellemzően lejjebb lógnak a kisajkakon, és lehetnek nagyobbak, duzzadtabbak, vagy akár kevésbé teltek, lazábbak.

Kicsi, zárt ajkak

Ez az a típus, amit a pornófilmekben olyan gyakran látni, és ami miatt sok nő bizonytalan lesz a saját testével kapcsolatban. Ez az a bizonyos Barbie vagina, ami az egyik legritkább típus. És bár a pornó fetisizálja, valójában senki nem lesz jobb, vagy rosszabb, csak azért, mert ilyen vaginája van – vagy nincs. Ennél a típusnál tehát semmi nem lóg túl: a kisajkak egyáltalán nem látszanak, a nagyajkak pedig szinte teljesen összezárnak.

Kicsi, nyitott ajkak

Ez hasonló az előzőhöz, de nem teljesen olyan. Itt a nagyajkak nem zárnak teljesen össze, kicsit nyitottak, emiatt a kisajkak is láthatóvá válnak.

Látható kisajkak

A szakember szerint ez a vagina leginkább egy kinyíló virágbimbóra hasonlít. A kisajkak teljes méretükben látszódnak, viszont nem lógnak ki, csupán azért láthatóak, mert a nagyajkak kicsit szétnyílnak.

Ezek szintén érdekelhetnek:

Még több

Body