4 fura, de nem feltétlenül veszélyes dolog, ami a testeddel történhet szex után

Még ha szokatlan tüneteket is veszel észre magadon a szeretkezést követően, akkor se kezdj el azonnal parázni! Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy komoly a baj…

4 fura, de nem feltétlenül veszélyes dolog, ami a testeddel történhet szex után

A szex (és főleg az orgazmus) elképesztő mennyiségű szeretet-, és boldogsághormont szabadít fel benned, így teljesen érthető, ha a szeretkezés utáni első pillanatokban nem tudsz a tested jelzéseire figyelni, mert még szó szerint úszol a boldogságban. Az ijesztőnek tűnő tünetek azért később mégiscsak bekúsznak az agyadba és könnyedén ki is boríthatnak. De mielőtt azonnal kétségbeesnél, gondolj bele abba, hogy mivel a hancúrozás tulajdonképpen egy olyan „mozgásforma”, ami az egész testedet érinti, úgyhogy simán tapasztalhatsz utána olyan furcsaságot, amire egyébként nem is számítanál. Mi össze is gyűjtöttünk néhány ilyet ezek közül, de természetesen, ha visszatérő reakciókat tapasztalsz, mindenképpen konzultálj róla orvossal!

1. Vérzés

Aggasztó lehet, ha vérfoltos lesz az ágyneműd, miközben éppen nem is menstruálsz, de pár csepp még nem feltétlenül jelent bajt – különösen egy nem túl gyengéd menet után. De akkor is előfordulhat, ha éppen új partnerrel bújsz ágyba, aki nem az átlagot erősíti odalent… Ha azonban gyakran vagy sokat vérzel a szeretkezést követően, akkor mindenképpen kérj időpontot a nőgyógyászodhoz, hogy kizárhassa a szexuális úton terjedő fertőzések vagy más egészségügyi problémák gyanúját.

2. Viszketés

Ha a szeméremtest külső részén, vagy a comb vagy a has közelében bármiféle bőrirritációt tapasztalsz, az jó eséllyel csupán az óvszer, a síkosító vagy a szexjátékok által kiváltott természetes reakció. Főleg akkor, ha olyan márkát vetettél be, amit korábban még nem használtál. Amennyiben ez nem igaz rád, akkor a sperma-allergia is szóba jöhet. Apró, egyszeri tünetek megjelenésekor nem kell komoly problémára gondolni, de a csalánkiütés, a duzzanat vagy bármilyen más erős fizikai reakció esetében azonnal csekkolj be a dokidhoz.

3. Pisilési inger

Úgy érzed magad szex után, mintha legalább két liter vizet ittál volna és egyszerűen muszáj ASAP elrohannod a fürdőszobába? Ezt valószínűleg méh-összehúzódások vagy hólyaggörcsök okozzák – ezek többnyire átmeneti jellegűek.

4. Fura szagok

Azt mondanunk sem kell, hogy szeretkezés közben alaposan megizzadhattok és ha a testszagok keverednek egymással, az nem feltétlenül lesz túlságosan kellemes illatú… A tartósan fennálló kellemetlen szag miatt viszont már szükség lehet egy orvosi konzultációra, mert az bakteriális fertőzést jelezhet.

Forrás: Hello Giggles

A Cosmo.hu oldalán egyáltalán nem tabu téma a szex:

Még több

Body