3 egyszerű és isteni őszi desszert, amivel pillanatok alatt elkészülsz

Ha egy nehéz nap után úgy érzed, megérdemelsz egy kis desszertet, akkor jó helyen jársz, három szuper receptet mutatunk!

3 egyszerű és isteni őszi desszert, amivel pillanatok alatt elkészülsz

Ha valamikor különösen aktuális néhány kényeztető falat, az egy őszi este, egy hosszú munkanap után, pont, mint a mai. Szóval csekkold le receptjeinket, és a bevásárlást úgy intézd, hogy minél hamarabb kipróbálhasd őket! 

Almás rétes

Fotó: Getty Images/lyulka

Hozzávalók 

  • 75 dkg alma  
  • 1 csomag rétestészta 
  • 5 dkg cukor 
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa 
  • fahéj – ízlés szerint 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 evőkanál citromlé 
  • olaj 

Elkészítés 

Az almákat hámozd meg, darabold fel kis kockákra. Öntsd rá a citromlevet, szórd rá a cukrot, a fahéjat (amennyit szeretnél) és a vaníliás cukrot is. A réteslapot görgesd ki, és kend meg olajjal. Szórd meg alaposan zsemlemorzsával – ez fogja a sülés során az almából távozó nedvességet felfogni. Mehet rá az alma a képen látható módon: 

Almás rétes

Fotó: Getty Images/Ivannag82

Hajtsd be az oldalait, tekerd fel, aztán a tetejét is kend meg olajjal. 200 fokon körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sül. 

Gesztenyepüré

Fotó: Getty Images/nata_vkusidey

Hozzávalók 

  • 25 dkg lereszelt gesztenyemassza 
  • néhány csepp rumaroma – ízlés szerint 
  • tejszínhab 
  • csomagolt mézes kosárka 

Elkészítés 

A gesztenyemasszába keverd bele a rumaromát, és a tejszínhabot is. Töltsd a krémet egy nyomózsákba, és a mézes kosárkák tetejét díszítsd ki velük. Nem bonyolult, és legalább olyan jó, mint a klasszikus gesztenyepüré. Ízlés szerint díszítheted csokidarabokkal, vagy csokireszelékkel, de bármilyen gyümölccsel is. 

Szilvás morzsasüti

Fotó: Getty Images/matka_Wariatka

Hozzávalók a tésztához 

  • 50 dkg liszt 
  • 15 dkg cukor 
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj 
  • 1 teáskanál őrölt fahéj 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • 1 tojás 

Hozzávalók a töltelékhez 

  • 50 dkg szilva 
  • 15 dkg cukor 
  • 2 teáskanál keményítő 
  • citromlé 

Elkészítés 

Nyugi, lehet, hogy hosszúnak tűnik a hozzávalók listája, de ez a világ legegyszerűbb süteménye. A morzsatésztához egyszerűen keverd össze a száraz alapanyagokat, add hozzá a tojást és dolgozd össze. A vajat hagyd utoljára, ezt úgy morzsold bele, hogy utána a tészta is hasonlóan darabos állagú maradjon. A felét lapítsd egy kisebb méretű tepsibe vagy egy 15 cm átmérőjű tortaformába az ujjaid vagy egy pohár talpának a segítségével. A feldarabolt szilvát keverd össze a cukorral, a keményítővel és a citromlével, és rétegezd a tésztára. Végül a megmaradt morzsát szórd a tetejére és 180 fokon, 40-45 perc alatt süsd készre. Akkor jó, amikor a morzsa szép piros rajta. 

Ha egy igazi profi séf veszett el benned:

Még több

Body