Károly herceg félti György herceg jövőjét

Károly herceg mindent megtesz azért, hogy a kis Györgynek a lehető legszebb jövőt biztosítsa, de ez nem csak rajta múlik.

Károly herceg félti György herceg jövőjét

Vasárnap volt Vilmos herceg díjátadója a klímaváltozás ellen küzdő projekteknek, az Earthshot Prize Awards, aminek kapcsán most egy dokumentumfilm is debütált COP26: In Your Hands címmel. Ebben Károly herceg is megszólalt és elmondta, mennyire fél attól, milyen világban fog felnőni az unokája, György herceg.

„Elég idős vagyok ahhoz, hogy unokáim legyenek. Önökhöz hasonlóan ő is épp azt tanulja, hogyan okoz a klímaváltozás nagy viharokat, áradásokat, szárazságot, tűzvészt és élelmiszerhiányt, amit a világ minden táján tapasztalunk” – kezdte Károly, akinek  Vilmossal együtt nemcsak annyiból áll az, hogy környezetvédelemre tanítják Györgyöt, hogy nem szemetelünk és fákat ültetnek. Számukra arról szól ez az egész, hogy a jövendőbeli király, a bolygó és a sok milliárd rajta élő ember túlélje.

Károly herceg egyébként egész életében óvta a természetet: „Amikor annyi idős voltam, mint most az unokám, az embereknek körülöttem fogalma sem volt, milyen károkat okozunk. De tinédzserkoromra elkezdtem rájönni, hogy ha nem hagyjuk abba a bolygó szennyezését, nagyon veszélyes jövő várhat ránk.” És éppen ezt próbálja elkerülni – különösen a kis György miatt. „Ezért töltöttem az életem nagy részét azzal, hogy figyelmeztettem az embereket arra, hogy úgy kell működnünk, hogy azzal a természet érdekeit szolgáljuk és ne tönkre tegyük azt.”

Forrás: People

A királyi család sosem unatkozik:

Phytotec

Még több

Body