Segítség, az oltás miatt felborult a ciklusom! (x)

Sok nő panaszkodik arról, hogy oltás után felborult a menstruációs ciklusa, és korábban nem jellemző tüneteket tapasztal, akár több cikluson keresztül is.

Segítség, az oltás miatt felborult a ciklusom!  (x)

Átmeneti cikluszavarokat okozhat a védőoltás

A koronavírus elleni védőoltást követően világszerte egyre több nő észlelt olyan változásokat, zavarokat a menstruációs ciklusában, amelyek korábban nem voltak jellemzőek. Egy amerikai nőgyógyász, dr. Kate Clancy a közösségi médiában kérdezte meg a pácienseitől, hogy tapasztaltak-e furcsa változásokat a menstruációs ciklusukban az oltás felvétele után. Dr. Clancy kérdésére számtalan válasz érkezett, melyekben a nők váratlanul jelentkező pecsételő vérzésekről, korábban nem tapasztalt erős görcsökről, heves vérzésről panaszkodtak, de volt, akinél a klimaxra jellemző tünetek jelentkeztek, vagy éppen az évekkel ezelőtt elmaradt menstruációja tért vissza ismét.

A túl sok stressz is negatívan befolyásolja a menzeszt

Dr. Clancy adatgyűjtésére egy másik amerikai szülész-nőgyógyász, dr. Heather Bartos is reagált, ő úgy véli, hogy a stressz-szintet érintő legkisebb változás is képes befolyásolni a menstruációs ciklust.

A járványhelyzet rengeteg feszültséget szült, és ennek köszönhetően sokan keresnek fel azzal, hogy rendszertelenné vált a havi vérzésük, vagy éppen a menzesz elmaradásáról számolnak be. Azt tanácsoltam nekik, hogy amennyiben egy vagy esetleg két ciklus kimarad, még ne aggódjanak. Ám ha ez az állapot tartósan fennáll, kérjenek orvosi segítséget.

A szabályos ciklus a „nagykönyv szerint” 28 napos, ám a 21, illetve a 35 napos is normálisnak számít. Baj akkor van, ha a két menzesz közötti időszak hirtelen lerövidül, vagy túl hosszúra nyúlik.  

Ha kisbabát szeretnénk, vizsgáltassuk ki magunkat

A rendetlenkedő menzesz azok számára különösen aggasztó lehet, akik kisbabát szeretnének, hiszen a kiszámíthatatlan ciklus miatt nehezebbé válhat a teherbeesés is. A babaprojekt előtt ettől függetlenül is érdemes elmennünk egy alapos egészségügyi kivizsgálásra, ahol képet kaphatunk többek között a hormonszintjeinkről is. Ugyanis míg a rendetlenkedő menzesz nehezítheti, a túl magas prolaktinhormon-szint meg is akadályozhatja a teherbeesést. A prolaktin a menstruációs ciklust szabályozó hormonok egyike. Anyasági hormonnak is nevezik, mert a legfontosabb feladata a szülés utáni tejelválasztás beindítása és fenntartása. Más esetekben azonban nem jó, ha a prolaktinszint túl magas, mert az éppen az anyává válást, azaz a fogantatást akadályozhatja meg.

 

Segíthet a ciklus hormonmentes rendezésében a barátcserje

Ha nem szeretnénk hormontartalmú szerekkel rendezni a cikluszavart, akkor válasszuk a barátcserjekivonat-tartalmú Premens tablettát. A barátcserje növényi összetevői klinikailag igazoltan pozitívan hatnak a női hormonális rendszer működésére. A Premens gyógyszer nemcsak hatásos, hanem biztonságos is, amit több klinikai vizsgálat is alátámaszt, szemben a nem ellenőrzött barátcserje-tartalmú étrend-kiegészítőkkel, amelyek használatát a hatóságok nem is ajánlják. A patikában recept nélkül kapható Premenst az optimális terápiás eredmény eléréséhez legalább három hónapon át ajánlott szedni.  

 

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

 

Phytotec

Még több

Body