Filmek, amiket gyerekként imádtál, de ma már ki nem állhatsz

Népszerűek, sikeresek és régebben milliószor megnézted őket. De ha ezeket a filmeket mai szemmel néznéd meg, hamar rájönnél, hogy az emlékezeted csúnyán megtréfált: valójában nem is olyan mesterművek, mint anno hittük.

Filmek, amiket gyerekként imádtál, de ma már ki nem állhatsz

Vannak filmek, amiket gyerekként, esetleg tinikorunkban unalomig ismételve, ezredjére is mindig megnéztük. Most nem feltétlenül a Disney-mesékre gondolunk, hanem klasszikus karácsonyi filmekre, történelmi alkotásokra vagy romkomokra – tudod, amikhez már azért 10 évesen is elég nagyok voltunk. És imádtuk őket. Csakhogy ezek közül rengeteg produkció nem álltak ki az idő próbáját és felnőtt szemmel újranézve óriási csalódás: talán nem is olyan zseniális az a sztori vagy a színészi alakítások, esetleg maga a film összességében egészen problematikus. Lássuk, mik ezek!

Szerelmünk lapjai

Régebben meg voltunk győződve arról, hogy a Szerelmünk lapjainál nincs romantikusabb történet a földön. De ha egy kicsit kritikusabb szemmel nézed, te is azonnal észre fogod venni a sorra kigyulladó piros lámpákat. Már a legelején van egy, mikor Noah gyakorlatilag addig zaklatja és manipulálja (az megvan, hogy azzal fenyegeti, hogy leveti magát az óriáskerék tetejéről?) Allie-t, amíg a lány bele nem megy egy randiba. Onnantól pedig maga a kapcsolatuk is rendkívül toxikus, hogy aztán a évekkel későbbi találkozásukról ne is beszéljünk. Allie az esküvője előtt csalja meg Lont, egy kedves, jófej, megértő srácot, aki távolról sem érdemli meg azt a bánásmódot, amit azért kap, mert ő nem Noah…

via GIPHY 

Igazából szerelem

Hát, az egyik kedvenc karácsonyi filmünk sem öregedett túl szépen…Vegyük például Mark történetszálát, aki totális creepként rányomul a legjobb barátja feleségére. Vagy azt, ahogy a  miniszterelnök asszisztensével, Natalie-val bánnak és az a nagyon durva body shaming, amit kap. Esetleg azt, amikor Colin elmegy Amerikába, mert meggyőződése, hogy az akcentusa miatt könnyebben tud becsajozni, és lám, tényleg találkozik három nővel, akit persze, hogy buta, szexmániás csajoknak ábrázolnak.

via GIPHY 

Armageddon

A film, amit amikor régebben megnéztél, garantáltan rányomot a sírás gombra és végigzokogtad az egészet. Talán a könnyek végetlen áradatától nem láttunk jól mi sem anno, de sajnos az Armageddon valójában egy óriási kamu. Nagyon nagyszabású akar lenni, de közben a színészek szörnyen túljátszanak minden jelenetet, a látvány nem az igazi, ahogy maga a sztori is elég gagyi. Ha most megnéznéd, valószínűleg instant hazugsággal vádolnád a nosztalgiát.

via GIPHY 

Gladiátor

Az van, hogy igazából a Gladiátor egy egészen túlhájpolt film. Mert mégis mit tud? Vannak benne borzalmas brit akcentusok, egy rakás klisé, nem is olyan izgalmas, mint emlékszel és a még a mindig fantasztikus Joaquin Phoenix alakítása is szörnyű…

via GIPHY

Grease

Grease cuki, jók benne a dalok (már amikor nem poénkodnak nemi erőszakkal, mint a Summer Nightsban), és egy hamisítatlan feel-good film. Csakhogy a történet üzenete katasztrofális. Mert mi is történik a végén? Sandy és Danny is totál mások lesznek, mint amilyenek addig voltak. Tehát a film tanulsága az, hogy meg kell változnod a szerelemért, mert máskülönben – önmagadért – biztosan nem fognak elfogadni.

via GIPHY 

Amerikai szépség

Az Amerikai szépség nagyon jó film. Ez tény. És az is, hogy nyilván nem gyerekként/tiniként láttad először. Viszont nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi egyszerűen képtelenek vagyunk újranézni, amióta Kevin Spacey-ről kiderült, hogy erőszaktevő és kiskorúakat molesztált. Főleg, mert maga a film is gyakorlatilag pont erről szól.

via GIPHY

Forrás: Buzzfeed

Ha mazochista hangulatban vagy, mutatunk még pár dolgot, amiben csalódhatsz:

Még több

Body