Megváltoztatták az X-Faktor szabályait az elődöntő előtt

A negyedik élő show-ban új szabályok lesznek érvényesek, amitől csak még inkább várjuk az X-Faktor ma esti adását!

Megváltoztatták az X-Faktor szabályait az elődöntő előtt

Nagyon különleges lesz az X-Faktor ma esti adása, több szempontból is. Egyrészt a versenyzők két produkcióval jelentkeznek a korábban megszokott egy-egy előadás helyett, melyek közül az egyik egy duett lesz. Ehhez minden mentorált kapott némi segítséget: egy-egy hírességgel együtt fognak színpadra állni. Így, ahogy azt korábban is megírtuk, Ferenczi Kamilla Tóth Verával énekel majd, Paulina egy korábbi X-Faktor mentor, Geszti Péter mellett bizonyíthat, Mehringer Marci Lábas Vikivel készül a duettre, míg Alee, az X-Faktor korábbi versenyzőjével, Manuellel ad elő közös számot.

De nem ez lesz az egyetlen újdonság a negyedik élő show-ban, azaz az elődöntőben. Megváltoznak ugyanis a szavazás szabályai, met ahogy a SorozatWikinek az RTL Magyarország elárulta: a néző lehet az ötödik mentor! Most ugyanis a közönség megkapja a lehetőséget, hogy mindkét produkció közben szavazhasson és bár az előadások után a mentorok szóban értékelnek, csak a nézői szavazás lezárása után döntenek arról, kaphat-e széket a versenyző. Három mentor kell ahhoz, hogy leülhessen az énekes, de ha csak egy vagy egy mentor sem gondolja úgy, hogy kiérdemelte a továbbjutást, akkor veszélyzónába kerül.

És itt jön a csavar: ha a mentorok szava döntetlen lesz (azaz ketten a versenyző mellett, ketten pedig ellene voksolnak), akkor jön képben a néző mint ötödik mentor és veszik figyelembe a közönség szavazatát.  Ahogy megszokhattad, most is két továbbjutást jelentő szék lesz, és ha harmadik énekes is helyet kapna, akkor azt is a nézőknek kell eldönteni, ki maradhat ülve. 

Pörgesd át a nap híreit:

Még több

Body