Hot Girl Walk: Ismerd meg a TikTok trendet, ami a te életedet is sokkal boldogabbá teszi

Ha már valaha is sétáltál úgy az utcán, hogy közben a kedvenc playlisted dübörgött a füledben, akkor van egy jó hírünk: te már valójában ki is próbáltad ezt az éppen felfutóban lévő Hot Girl Walk trendet. A következőkben eláruljuk, miért jó neked, ha minél többet csinálod.

Hot Girl Walk: Ismerd meg a TikTok trendet, ami a te életedet is sokkal boldogabbá teszi

Nem olyan meglepő módon ismét egy olyan trendről van szó, amit a TikTok indított el, vagy legalábbis egy Mia nevű TikToker hívta fel rá a figyelmet és adott neki nevet. Ha rákeresel a #hotgirlwalk hashtagere, egyrészt azt fogod látni, hogy már több mint 49 millióan nézték meg, szóval tényleg egy szuper felkapott trendről van szó, másrészt a videókat pörgetve azt is gyorsan megértheted miről van szó. A lányok olyan videókat töltenek fel magukról, ahol az utcán sétálnak, vagy éppen egy futópadon futnak, miközben a fülükben a kedvenc ritmusuk dübörög, és megmutatják, mennyire nagyon jól érzik magukat a zenétől. Mia szerint fontos, hogy egy Hot Girl Walk során csak három dologra gondolhatsz: arra, hogy miért vagy hálás az életben; a céljaidra, valamint arra, hogy miként fogod ezeket elérni. A Hot Girl Walk tehát valójában nem más, mint egy olyan pozitív hangulatú séta zenére, ami a testedzés mellett az önbecsülésedet is boostolhatja.

Hogyan csináld?

Ideális esetben egy Hot Girl Walk során 6 kilométert, vagyis körülbelül 10 000 lépést kellene megtenned. Ha 4-6 kilométer/órás tempót tartasz, akkor Vanessa Liu, okleveles fitneszedző szerint ez a távolság körülbelül egy órát fog igénybe venni. Ha ezt a távolságot rendszeresen, jó tempóban lesétálod, akkor egyrészt szuperül karban tudod tartani a testedet, másrészt nagymértékben javulhat az egészségi állapotod is. Megerősödhetnek például a lábizmaid, a fenékizmaid, de a vérnyomásodra is jó hatással lehet, és csökkenhet a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

És ami legalább ugyanennyire fontos: a mentális egészséged is csak profitálhat belőle. Kutatások ugyanis már kimutatták, hogy gyaloglás során a testedben endorfin szabadul fel, egy olyan neurokémiai anyag, ami enyhítheti a fájdalmat, és a stresszt is csökkentheti.

@benntheredonethatReply to @kymeenoll this is my FAVE request so far pls keep em coming!!! #12330 #hotgirlwalk #75soft♬ Who Run This Remix – Devin Santiago

 

Ha tehát kicsit edzeni szeretnél, de közben lelkileg is felfrissülnél, akkor kapd elő a futócipőd és a fülesed, és vágj bele egy üdítő Hot Girl Walkba!

Mutatjuk hozzá a zenét:

Még több

Body