5 isteni húsmentes recept, hogy kedvet kapj a veganuárhoz

Belevágnál a veganuárba, de fogalmad sincs, hogyan kezdj neki? Körülnéztünk a TikTokon és hoztunk pár isteni húsmentes receptet, amiket azonnal ki akarsz majd próbálni.

5 isteni húsmentes recept, hogy kedvet kapj a veganuárhoz

December vége az az időszak, amikor annyit eszünk, mintha a két napon belül eljönne a világvége. Nagyon keményen megterheljük a szervezetünk a túlevéssel, ezért nem csoda, ha januárra már a könnyedebb kajákat kívánja a testünk. Ezért is jó ötlet belevágni a veganuárba, amivel egyrészt kicsit lazítasz az utóbbi hetek súlyos étrendjén, másrészt a környezeteddel is jót teszel: az állandó húsevés ugyanis nagyon rossz hatással van a természetre. Most mutatunk néhány húsmentes ételt, amit ha kipróbálsz, nemcsak nagyobb kedvvel csinálod végig a vegán január kihívását, de még azt is megkockáztatjuk, hogy ezután legalább a húsmentes hétfőkhöz is ragaszkodni fogsz.

Csicseriborsó wrap

Hozzávalók

  • egy konzerv csicseriborsó
  • Buffalo szósz
  • tejföl
  • fél lilahagyma felkockázva
  • egy zeller felkarikázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • salátalevél
  • 1 tortilla lap

Elkészítés

  1. Nyomkodd össze a csicseriborsót és keverd össze a tejföllel és a csípős szósszal. Add hozzá a felkockázott zöldségeket és keverd össze.
  2. Egy tortilla lapra halmozd rá a keveréket, szórd meg sajttal, tegyél a tetejére egy kis salátát. Tekerd fel és kész is.
@thehealthyhophead

The only hard part was mashing the chickpeas🥵 #healthyrecipes #foodtiktok #lunch

♬ breadwinner – Kacey Musgraves

Brokkolis sajtkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli, felkockázva
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 1 lereszelt répa
  • egy kevés vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre csirkealaplé
  • 2 bögre tejszín
  • 1/3 bögre liszt
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • só, bors

Elkészítés

  1. Olvaszd meg a vajat egy lábasban közepesen magas hőfokon. Ha elolvadt, add hozzá a hagymát, egy kicsivel később pedig az összezúzott fokhagymát. Amint megpuhultak, mehet bele a liszt. Keverd össze.
  2. Öntsd bele a csirke alaplevet, a tejszínt, sózd, borsozd. Amikor a leves forr, add hozzá a reszelt répát és a brokkolit. Takard le és hagyd főni úgy 15 percig.
  3. Ha megpuhult a brokkoli, öntsd bele a sajtot. Forgasd bele és főzd még 6-8 percen át. Tálalhatod – ha kedved van, kínálhatsz hozzá pirított kenyérkockákat is.
@everything_delish

Reply to @lh198436 Panera’s broccoli cheddar soup and even better!✨ #fallrecipes #broccolicheddarsoup

♬ Fairy Fountain – Mikel & Gamechops

Olasz citromos tészta

Elkészítés 

  • 360 g linguine tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és héja
  • 100 ml tejszín
  • egy kis maréknyi petrezselyem
  • extraszűz olívaolaj
  • egy csipet só

Hozzávalók

  1. Egy serpenyőt locsolj meg extraszűz olívaolajjal és dobd rá a fokhagymagerezdeket. Öntsd rá az egy citromból nyert levet, majd hagyd párologni az egészet úgy, hogy időnként megkevered.
  2. Add hozzá a tejszín, kapard bele a citrom héját és a felkockázott petrezselymet. Alacsony tűzön hagyd összeérni az egészet. Sózd meg és végül vedd ki a két fokhagymagerezdet.
  3. Mindeközben főzd ki a tésztát. Ha megvan, forgasd bele a szószba, lazítsd fel egy kicsit a tészta vizével és tálalhatod is olívaolajjal és petrezselyemmel megszórva.
@cookingwithbello

LEMON PASTA 🍋 Screenshot the recipe at the end of the video 😍❤️🇮🇹 #pasta #italian #italianfood #italy #foodontiktok

♬ That’s Amore – Dean Martin

Sült camembert áfonyaszósszal

Hozzávalók

  • 2 db leves tészta
  • 1 camembert sajt
  • 4 ek. áfonyaszósz vagy -lekvár
  • 10 szem pekándió
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. 
  2. Hajtsd ki az egyik leveles tésztát, de ne szedd le a sütőpapírról. Helyezd a közepére a camembert-t és alaposan oszd el rajta és az egész tésztán az áfonyaszószt.
  3. Fedd le a másik tésztával. Jól nyomkodd le a sajt körül, majd egy késsel vágd csíkokra a körülötte maradt tésztát és tekerd fel őket kis csigákba.
  4. Kend meg a tetejét tojássárgájával. Tegyél egy X-et a közepére, aztán mehet is be a sütőbe 25-30 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül.
  5. Ha kész, szórd meg pekándióval a műved, vágd fel a sajtot: ebbe mártogathatod a körülötte lévő csigákat.
@shicocooks

Love this combination 🤤#baking #cheese #food #learnontiktok

♬ In the Dark (Radio Edit) – Dance

Sütőtökös farro

Hozzávalók

  • 34 dkg sütőtök (egy kisebb sütőtök duzzadtabb fele)
  • 1 kis vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • pirospaprika pehely
  • 1 bögre langyos víz
  • 30 dkg farro (olasz gabonaféle)
  • reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. 
  2. Magozd ki a sütőtököt, hámozd meg a fokhagymát és vágd fel a hagymát nagyobb darabokra. Helyezd az összes zöldséget egy alufóliára. Akkora legyen, hogy egy kis batyut tudj belőle csinálni. Mielőtt befednéd a csomagot, öntözd meg a zöldségeket olívaolajjal, sózd és borsozt. Mehet a sütőbe úgy 30-35 percre, amíg a fokhagyma megpuhul és a sütőtök teljesen meg nem sül.
  3. Amíg a zöldségek sülnek, főzd meg a farrót – érdemes úgy készíteni, mint a tésztát, ez viszont egy picit több ideig fő. Ha nem vagy biztos a dolgodban, kövesd a csomagolás utasításait.
  4. Amikor a zöldségek elkészültek, hagyd őket egy picit lehűlni, majd pakold be őket a turmixgépbe és pépesítsd össze őket. (Ne felejtsd el levenni a sütőtök héját!) Add hozzá a paprika pelyhet és egy kis vizet. A lényeg, hogy pürés állagot kapj.
  5. Öntsd a pürét a leszűrt farróra és keverd össze. Fűszerezd nyugodtan ízlés szerint még sóval, borssal, paprikával. Táláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
@justine_snacks

seven cloves for the garlic girls, which means y’all are going to add 14

♬ breadwinner – Kacey Musgraves

Ne hagyd ki a desszertet sem:

Még több

Body