Vörösborral mosott arcot, ez történt a bőrével   

Gondoltad volna, hogy a vörösbort nem csak meginni lehet, de ha magadra kened, még meg is szépülsz tőle?

Vörösborral mosott arcot, ez történt a bőrével   

Zoe Werner, a Bustle egyik újságírója úgy döntött, tesz egy próbát, és magán fog kísérletezni a borral. Ez persze nem azt jelentette, hogy bevásárolt és minden este megivott egy fél üveggel, hanem azt, hogy bevásárolt és borpakolást készített magának. Igen, jól olvastad, magára kente az italt, hogy ezzel varázsoljon magának szebb bőrt!

Míg az alkohol túlzott fogyasztása nem tesz jót a bőrnek, mert az pirosságot, puffadtságot és akár korai bőröregedést is okozhat, addig a szintén alkoholtartalmú vörösbor a bőrre kenve teljesen az ellenkezőjét teszi.

Julia Louis Dreyfus Wine GIF - Find & Share on GIPHY

Zoe egy kicsivel több, mint kétezer forintos vörösbort tesztelt – megtisztította arcát a szokásos lemosójával, majd gyakorlatilag arcot mosott a vörösborralbelepaskolta azt tenyerével a arcbőrébe, és körülbelül tíz percig hagyta hatni. Nyilván az egész mosdókagyló vörös lett tőle, így elég sokat kellett utána takarítania, ám elmondása szerint megérte, mert miután letörölte arcát, azonnal látta a változást.

Zoe szerint a vörösbornak köszönhetően pórusai összehúzódtak, bőre feszesebbnek, tisztábbnak és egyenletesebbnek tűnt. Az egyetlen hátránya az volt, hogy az alkoholos ital kissé kiszárította a bőrét, így azt mindenképpen hidratálnia kellett.

Szóval a kísérlet sikeres volt, a vörösbor pakolásként tényleg jót tehet az arcbőrnek, ám mindennapos használatra egyáltalán nem alkalmas a szárító hatása miatt. Azoknak viszont, akiknek kissé zsírosabb a bőre, néha, egy-egy nagyobb esemény előtt jó megoldás lehet a felfrissülésre és arctisztításra. Vagy esetleg érdemes helyette rezveratrolt tartalmazó krémeket keresni, ezt a hatóanyagot ugyanis a bor is tartalmazza.

Még több

Bőrápolás