Bőrbetegsége miatt tiltották le a fotóit, zseniálisan reagált

Elég durva, amit az Insta csinált egy beauty blogger kepével.

Lex Gillies, angol beauty influeszer egy profi fotóssal lőtt pár képet, hogy megmutassa az Instagramon, milyen is ő smink nélkül. Bőrbetegsége miatt Lex arca piros foltos – így, ha nem sminkeli ki magát erősen, akkor a bőrhibái előjönnek. Ezzel a fotósorozattal a testpozitivitás terjesztése volt a célja, ezért hirdetésként szerette volna megjeleníteni. Az Instagram anyavállalata, a Facebook, visszautasította a kérelmet, mert a platform „nem engedélyez reklámokat, melyek egy személy nemkívánatos vagy idealizált képét mutatja.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lex Gillies – Rosacea/Beauty (@talontedlex) által megosztott bejegyzés, Febr 17., 2019, időpont: 11:59 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lex Gillies – Rosacea/Beauty (@talontedlex) által megosztott bejegyzés, Jan 13., 2019, időpont: 11:07 (PST időzóna szerint)

A hír hallatán a beauty blogger elindította az #undesirablesofinstagram hashtaget (vagyis az Instagram nemkívánatos személyei), amit követői örömmel terjesztettek. Egy petícióval egybekötve, az Insta tudtára adták, hogy változtatni kell a szabályaikon. Nem kellett sok idő, hogy Lex kapjon egy levelet, miszerint „hiba” történt, amikor elutasították a reklámját. A levél szerint így változtattak a szabályzaton: „egy reklámnak tilos negatív önértékelést közvetítenie azért, hogy diétát vagy diétás kiegészítőket, esetleg más egészségügyi termékeket reklámozzanak.” Az Insta egyre jobban igyekszik védeni a felhasználók mentális egészségét, te is örülsz a változtatásoknak?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lex Gillies – Rosacea/Beauty (@talontedlex) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2019, időpont: 11:12 (PDT időzóna szerint)

Még több

Bőrápolás